Minciuni despre fitness și sănătate pe care nu ar trebui să le crezi

Dietă & Fitness / De Iulia Mirică, 26.06.2018

Stilul de viață sănătos pe care îți dorești să îl adopți s-ar putea să fie influențat de anumite minciuni despre fitness și sănătate. Însă știi care sunt acestea? Regăsești câteva dintre ele mai jos.

Ce minciuni despre fitness și sănătate ar trebui să dai uitării?


1. Oamenii mai slabi sunt sănătoși, cei supraponderali nu

Aparențele unei persoane nu reprezintă un indicator precis al stării de sănătate a persoanei respective. Nu este neobișnuit ca o persoană slabă să nu facă mișcare deloc sau să fumeze foarte mult. Iar pe de altă parte a spectrului greutății, este posibil ca o persoană care este etichetată ca fiind supraponderală sau care are un indice de masă corporală mare să se antrenez în mod consecvent, să consume multe alimente sănătoase, precum carne slabă, fructe și legume, și să urmeze în general un stil de viață sănătos.


2. Trebuie să bei cel puțin 8 pahare cu apă zilnic

Acest lucru nu este adevărat, cel puțin în ceea ce privește cantitatea de apă. Da, ar trebui să bei multă apă în timpul zilei și, cu siguranță, vei fi mai sănătos și mai slab dacă bei apă în loc de băuturi bogate în zahăr prelucrat. Cu toate acestea, toată lumea are nevoie de un regim de hidratare diferit, iar cele 8 pahare cu apă nu reprezintă o cantitate care se bazează pe o cercetare reală. Recomandarea cu privire la hidratarea corectă este următoarea: bea suficientă apă în timpul zilei, astfel încât culoarea urinei să fie de un galben pal. Cu cât este mai închisă la culoare urina, cu atât mai deshidratat ești.


3. Alimentele naturale sunt sănătoase, în timp ce alimentele cu substanțe chimice sunt rele

Multe dintre cuvintele pe care ne-am obișnuit să le auzim în industria alimentară indică anumite probleme, însă multe persoane continuă să le repete fără a aborda subiectul mai adânc. Cianura, de exemplu, poate fi găsită în natură, iar când te gândești la apă, și aceasta este o substanță chimică. Dacă încerci să mănânci sănătos, trebuie să te concentrezi asupra consumului unor cantități mari de fructe și legume, în special cele care nu au fost tratate cu pesticide. Cu cât un produs alimentar este mai puțin procesat, cu atât mai sănătos este, deoarece consumi mai mulți nutrienți. Cu toate acestea, consumul rar de alimente procesate poate fi în regulă atunci când completează într-un procent foarte mic o dietă deja echilibrată.


4. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei

Cercetările pe această temă au fost împărțite. O mentalitate mult mai bună pe care o poți avea atunci când decizi să iei micul dejun este să te întrebi dacă îți este foame cu adevărat în acel moment. Dacă nu îți este foame dimineața, nu te forța să mănânci. Dacă îți este foame, atunci mănâncă, însă alege ceva sănătos, cu un raport echilibrat de proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați și fibre.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro