Ai găsit opţiuni sănătoase şi hipocalorice care-ţi astâmpără pofta de dulce. Dar ce te faci atunci când pofteşti la ceva sărat şi eşti la cură de slăbire? Află câteva idei pentru gustări sărate care consumate în cantitate mică nu îngraşă.
Gustările dintre mese au rolul de a ne potoli foamea şi de a ne ajuta să mâncăm mai puţin la mesele principale de la prânz sau cină. De aceea, atât cantitatea, cât şi calitatea sunt aspecte foarte importante atunci când ne alegem gustările. O gustare înseamnă un măr, dar şi un pumn mic de migdale sau nuci sau un iaurt simplu mic. Pe lângă faptul că trebuie să fie gustul nostru, o gustare trebuie să aibă valoare nutriţională pentru a controla senzaţia de foame. De regulă atunci când ai poftă de sărat te gândeşti la chipsuri, popcorn, bake rolls, sticksuri, însă aceste gustări nu sunt nici sănătoase, nici sărace în calorii şi îţi pot periclita dieta.
Atenţie la excesul de sare care-ţi afectează inima!
Sarea (clorura de sodiu) este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului, însă numai în cantităţi moderate, precizează dr. Anda Avramescu, medic specialist medicină generală. Potrivit specialistei, un consum moderat de sare înseamnă:
- 2,3 g pe zi în cazul unei persoane sănătoase este echivalentul unei linguriţe;
- 1,5 g pe zi în cazul persoanelor care prezintă un risc ridicat de boală cardiovasculară, precum şi orice persoană care are peste 50 de ani.
Ai mare grijă pentru că produsele din comerţ au un conţinut ridicat de sare care se adaugă. De exemplu, mezelurile, peştele afumat, brânzeturile, sosurile şi conservele sunt foarte bogate în sare. De aceea, trebuie să fii atentă la consumul zilnic de sare, iar gustările să le alegi cât mai naturale şi sănătoase posibil.
slabitul rapid nu e mereu sanatos. eu am slabit cu sport si produse adiacente: plasturi, colanti si dresuri http://www.laurabaldini.ro/33-linea.speciale.html pentru tonifiere