3. Micul dejun este important


Optează pentru un mic dejun care să conţină nutrienţi importanţi şi să fie sănătos. Cerealele integrale cu fructe proaspete şi lapte vegetal sau iaurtul simplu cu fructe pot să constituie variante bune pentru masa de dimineaţă. De asemenea, dacă preferi ceva sărat la micul dejun poţi să consumi o omletă cu verdeţuri sau pâine integrală prăjită cu un ou fiert moale sau unt de arahide sau avocado. Este recomandat să mănânci câte puţin şi mai des, în locul unor mese copioase şi în cantităţi mari.



4. Seminţele de fenicul şi ceaiul te pot ajuta


Dacă te balonezi frecvent este recomandat să consumi înainte de masă o jumătate de linguriţă cu seminţe de fenicul. De asemenea, seara după cină poţi să bei o cană cu ceai din seminţe de fenicul, deoarece va avea un efect calmant asupra sistemului digestiv, împiedicând apariţia senzaţiei de balonare şi a gazelor intestinale.


5. Bea ceaiuri de muşeţel şi mentă


În locul băuturilor carbogazoase şi a cafelei care au rolul de a stresa tractul digestiv este de preferat să consumi ceaiuri care au un efect calmant şi ajută la digestie. Ceaiurile de muşeţel şi mentă au un efect revigorant, dar ajută şi la calmarea sistemului digestiv. De asemenea, apa plată nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro