Dieta perfectă pentru tratarea cancerului, depresiei, diabetului, migrenelor și autismului
Dietă & Fitness / 18.05.2018

Cercetările desfășurate în ultima vreme sugerează faptul că dieta ketogenică reprezintă răspunsul la o listă lungă de probleme de sănătate, prima dintre acestea fiind chiar obezitatea.

O dietă ketogenică este cea care schimbă motorul metabolic al corpului, de la arderea carbohidraților la arderea grăsimilor.

Iată ce ar trebui să știi despre dieta perfectă pentru tratarea cancerului, depresiei, diabetului, migrenelor și autismului!

Care este dieta care poate fi folosită în mod auxiliar pentru tratarea cancerului, depresiei, diabetului, migrenelor și autismului?

Într-o dietă ketogenică, 50-70% din consumul de alimente provine din grăsimi benefice, cum ar fi uleiul de cocos, ouăle ecologice, fructul de avocado și fructele cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile și nucile de Macadamia. Carbohidrații se regăsesc într-o proporție foarte mică în această dietă, astfel încât corpul tău să fie nevoit să ardă grăsimi pentru energie. Asta înseamnă că există puțin zahăr în organismul tău care să blocheze corpul de la utilizarea grăsimilor în favoarea arderii zaharurilor.


În această fază, organismul produce cetone, obținute din grăsimile prelucrate în ficat. Scopul final al unei diete ketogenice corect menținute este de a-ți forța corpul să intre în această stare metabolică. Nu trebuie să faci acest lucru prin înfometare la nivelul caloriilor, ci prin înfometare la nivelul carbohidraților. Corpul uman este extrem de adaptabil la ceea ce pui în el. Atunci când îl supraîncarci cu grăsimi și îndepărtezi carbohidrații, acesta va începe să ardă cetonele ca sursă principală de energie.


Beneficiile aduse sănătății de o dietă ketogenică


1. Pierderea în greutate

Eliminarea carbohidraților din dieta ta reprezintă una dintre cele mai simple și eficiente metode de a slăbi. În cazul unei diete ketogenice, nivelul carbohidraților dietetici este foarte scăzut, nivelul proteinelor este moderat, iar consumul de grăsimi este crescut, încurajând ușor organismul să își amintească cum să se bazeze pe grăsimi ca și combustibil primar și să producă cetone din grăsimile corporale stocate de corp.


2. Lupta împotriva cancerului

Celulele canceroase iubesc zahărul. Zahărul hrănește în mod esențial tumori și încurajează creșterea celulelor canceroase. De aceea, o dietă din care este eliminat zahărul și alți carbohidrați poate fi eficientă în prevenirea sau combatarea zahărului. Celulele obișnuite din corpul nostru sunt capabile să utilizeze grăsimi pentru energie, dar celulele canceroase nu se pot schimba metabolic pentru a folosi grăsimi.

Un studiu publicat în Redox Biology a scos în evidență rezultatele promițătoare din cazul cancerelor de colon, gastric și de prostată. În această lucrare, doctorul Eugene Fine de la Colegiul de Medicină Albert Einstein a emis ipoteza conform căreia organismele cetonelor opresc cancerele prin schimbarea disponibilității proceselor energetice din celulele canceroase. Rezumatul rezultatelor preliminare afirmă că o dietă inhibitoare a insulinei este sigură și fezabilă în cazul pacienților care suferă de cazuri avansate de cancer. O astfel de dietă poate duce la stabilizarea bolii sau la o remisie parțială.


3. Protecția creierului

O dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, dar bogată în grăsimi a fost asociată și cu ajutorul dat în cazul tulburărilor neurologice. Cercetările publicate în Behavioral Pharmacology au constatat că dietele ketogenice pot fi eficiente pentru ameliorarea simptomelor bolilor Parkinson și Alzheimer. Într-un studiu, pacienții care sufereau de boala Parkinson au urmat o dietă ketogenică și au observat o îmbunătățire cu 43% a simptomelor după o lună.

Studiile susțin, de asemenea, beneficiile aduse de dieta ketogenică persoanelor care suferă de autism. Autismul are unele trăsături similare epilepsiei și multe persoane au convulsii care sunt corelate cu excitarea exagerată a celulelor cerebrale. Cercetările au constatat că majoritatea copiilor care suferă de autistm au prezentat îmbunătățiri după ce au urmat o astfel de dietă pe o perioadă de șase luni.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro