Limonadă de castravete
Cocktail / 22.08.2012

Ingrediente

6 castraveţi cruzi proaspeţi
6 lămâi
1 cană de zahăr
4 căni de apă rece
mentă
gheaţă

Mod de preparare

Se pune o cană de apă rece, peste care se toarnă zahărul. După ce s-a topit zahărul, se ia siropul de pe foc şi se lasă la răcit.

Se storc toate lămâile pentru a se obţine un suc, care se pune într-o carafă.

Se curăţă castraveţii, se îndepărtează seminţele, iar apoi se pun în blender împreună cu o cană de apă rece. După ce se mixează bine, sucul obţinut se strecoară printr-o sită direct în carafă, peste sucul de lămâie.

După ce au fost combinate cele două sucuri, se adaugă siropul obţinut din apă şi zahăr, dar şi celelalte două căni de apă rece.

Odată terminată limonada, se pot adăuga în carafă frunzele de mentă şi cuburile de gheaţă. Pentru decor se pot păstra şi câteva rondele de castravete.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro