Ingrediente
- 10 kg de mere
- 1 kg zahăr (Variază în funcţie de cât de dulci sunt fructele)
Mod de preparare
Merele trebuie să fie bine coapte, aceasta este prima regulă de care trebuie să ţii cont. Fructele se spală bine, se curăţă şi se storc pentru a obţine sucul de mere. Se strecoară sucul printr-un tifon şi se pune într-un vas împreună cu zahărul şi se lasă la fermentat.
A doua regulă este ca vasul de fermentat să fie prevăzut cu un dop special prin care se introduce un furtun. Celălalt capăt al furtunului se pune într-un vas cu apă. Se lasă cel puţin o lună, după care se scoate cu mare grijă şi se pune în sticle. E nevoie de o atenţie deosebită pentru a nu tulbura conţinutul, iar sticlele în care se depozitează la rece trebuie să se închidă etanş.
Această băutură miraculoasă este o variantă mai rapidă şi mai simplu de realizat acasă, însă gustul şi proprietăţile sale te vor face să îl prepari şi la anul!