Expunerea excesivă la gadgeturi și la mass-media poate conduce la tulburări de dezvoltare, afectând negativ viitorul copiilor
Comportament agresiv

Violența prezentată în mass-media îi poate face pe copii agresivi. Prin urmare, copiii nu ar trebui sa fie expuși la imagini conținând violență sexuală și fizică, așa cum pot vedea în jocuri și emisiuni de televiziune care prezintă lupte, crime, mutilări, torturi, violuri și scene de sex. Din cauza acestui pericol, violența din mass-media a fost clasificată de către guvernul SUA drept risc pentru sănătatea publică.


Boli mentale

Specialiștii au arătat că expunerea frecventă și îndelungată la cele mai noi tehnologii conduce la următoarele afecțiuni: autism, anxietate, psihoză, tulburare bipolară, depresie, tulburări de atașament, deficit de atenție, comportament problematic. Spre exemplu, unul din șase copii din Canada a fost diagnosticat cu una dintre aceste tipuri de afecțiuni psihice.

Emisii de radiații

În mai 2011, OMS a plasat telefoanele mobile în categoria de risc 2B din cauza radiațiilor emise, ceea ce înseamnă că acestea pot duce la cancer. După o cercetare amănunțită în 2013, dr. Anthony Miller de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Toronto a propus reclasificarea expunerii la frecvențe radio în categoria 2A, ceea ce înseamnă "probabil cancerigenă", ceea ce indică faptul că aceste dispozitive reprezintă o amenințare cu mult mai mare.


Demență digitală

Demența digitală este scăderea semnificativă a capacităților cognitive ca urmare a utilizării excesive a tehnologiei, ceea ce afectează procesul de învățare și îndeplinirea sarcinilor obișnuite de către copii. Aceștia au ajuns să se bazeze atât de mult pe tehnologie, încât nu mai pot ține minte detalii banale asociate cu viața de zi cu zi.

Efecte legate de viitorul copiilor

Tehnologia nu are capacitatea de a învăța copilul lecțiile de viață practice și abilitățile necesare pentru viața viitoare, astfel încât supraexpunerea la aceste gadget-uri și la mass-media i-ar putea afecta negativ viitorul.



Foto: Depositphotos
  • xyz, luni, 28.03.2016 11:20
    poate

    Vorbiti cu parintii, nu cu copiii....

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro