Tu si copilul - singuri in vacanta...
Casă şi familie · Copii / De Greta Harja, 29.06.2005

A fi mama singura nu este, cu siguranta, o situatie fericita, dar se intalneste mai frecvent decat s-ar putea crede. Nu trebuie sa te simti "stigmatizata" sau sa-ti fie teama ca...

A fi mama singura nu este, cu siguranta, o situatie fericita, dar se intalneste mai frecvent decat s-ar putea crede. Nu trebuie sa te simti "stigmatizata" sau sa-ti fie teama ca micutul tau va suferi mai tarziu ca urmare a faptului ca nu creste alaturi de ambii parinti.

Dragostea si suportul tau vor compensa absenta tatalui si puteti fi o adevarata familie numai voi doi. De exemplu - acum, cand a sosit vacanta, sunt atat de multe optiuni pentru a va bucura impreuna de aceasta perioada!

Probabil ti s-a intamplat in anii trecuti: nici nu ti-ai revenit inca pe deplin din iuresul pregatirii bagajelor, incercand sa nu uiti nimic esential (in caz contrar, omisiunea te va costa valuta in loc de lei...), si deja esti in masina, tren sau avion, incercand sa-l stapanesti pe cel mic, sa-l convingi sa manance si sa-i faci de lucru ca sa nu se plictiseasca.



Dupa ce, in fine, ati ajuns la destinatie, te simti parca izolata si ai sentimentul ca vacanta nu va decurge asa cum ai sperat. Vezi in jur familii fericite si acest lucru accentueaza senzatia ta de singuratate si neimplinire... cel mic este neobosit si trebuie supravegheat in permanenta... toate acestea coroborate te fac sa-ti doresti parca sa te intorci mai repede la serviciu!

Cu toate acestea, este perfect posibil sa ai parte de un concediu agreabil, chiar si in aceste conditii. Iata cateva recomandari in aceasta directie.


Fa-ti noi cunostinte

Cand alegi destinatia de vacanta, orienteaza-te spre un loc in care densitatea populatiei si a turistilor este considerabila. O excursie in grup, organizata de o agentie de turism, ar fi un exemplu.

In colectivitate, oamenii isi gasesc imediat preocupari comune si socializeaza cu usurinta: la plaja, in croaziera, vizite la diferite obiective turistice, mese luate in comun si asa mai departe.

Locatia aleasa trebuie sa includa si optiuni de distractie pentru cel mic

Din moment ce calatoresti impreuna cu micutul, trebuie sa ai grija ca destinatia aleasa sa includa cateva optiuni speciale pentru copii; parcurile de distractii sunt un bun exemplu.

Daca ai un copil in varsta de 5-6 ani, de pilda, si mergeti numai la muzee, catedrale, cetati medievale si alte asemenea obiective, nu-ti prevad o vacanta prea frumoasa...

Calatoreste impreuna cu o alta familie

Acest lucru are multiple avantaje: la nevoie, unul dintre adulti il poate supraveghea pe cel mic, daca familia respectiva are copii - ai rezolvat si problema tovarasilor de joaca, iar tu ai cu cine sta de vorba in timp ce copilul se joaca sau dupa ce a adormit.

Daca alegeti sa locuiti la o gazda sau pensiune, cheltuielile vor fi mai reduse. Este adevarat, ar putea aparea si dezavantaje in aceasta situatie: daca cei mici nu sunt compatibili, exista riscul ca voi, adultii, sa va petreceti mare parte din concediu incercand sa aplanati conflictele...



Daca bugetul tau este limitat...

Se poate intampla si acest lucru: ai facut o investitie majora in locuinta sau, pur si simplu, nu iti permiti un concediu extravagant. Asta nu inseamna insa ca esti nevoita sa-ti refuzi orice posibilitate de destindere. Planifica-ti un week-end mai lung - de exemplu, incepand de vineri dimineata pana luni seara si mergi patru zile la mare.

De fapt, ar fi indicat ca si in timpul anului sa-ti faci un obicei din astfel de "evadari" pe termen scurt. Te vei deconecta si vei da un randament mult mai bun la serviciu. Vacanta placuta!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro