Procedura FIV: Speranța cuplurilor care luptă să devină părinți
Mama și copilul · Fertilitate / 11.11.2024

A avea un copil este cea mai mare dorință a unui cuplu. Pentru unii oameni însă, care sunt căsătoriți, această dorință pare greu de îndeplinit. Aceasta poate fi părerea unui cuplu în care soția se confruntă cu endometrioza, ori cu altă problemă de sănătate care duce la infertilitate.

În ziua de azi, multe femei se confruntă cu probleme ginecologice, cum ar fi:

  • insuficiență ovariană prematură sau menopauză precoce, la care ovarele încetează să funcționeaze normal chiar înainte de vârsta de 40 de ani;
  • sindromul ovarelor polichistice la care dezechilibrul hormonal produs afectează negativ ovulația;
  • obstrucție a trompelor uterine care va împiedica spermatozoizii să ajungă la ovul;
  • boli cronice, boli tiroidiene, diabet;
  • polipi uterini, fibroame uterine, alte anomalii structurale ale uterului.


Vestea bună este că femeile au posibilitatea de a primi tratamente personalizate la clinici moderne de fertilitate și ginecologice și de a-și rezolva infertilitatea. În cazul în care, ele nu dau importanță unor semne clare de infertilitate și nu apelează la ajutorul medicilor, riscă să nu mai aibă copii niciodată.

Conform statisticilor, foarte multe femei sunt afectate de endometrioză, care este cauza principală a infertilității. Această afecțiune este gravă, la ea țesutul endometrial crește în afara uterului. Creșterea anormală poate cauza cicatrici, inflamații, aderențe, poate afecta negativ funcția organelor reproductive. Boala apare adesea la femeile cu potențial fertil și motivul formării ei este necunoscut. Uneori endometrioza nu produce simptome, iar prezența ei este dezvăluită în timpul examinărilor legate de dificultatea de a concepe o sarcină. Un alt lucru important de reținut, este acela că foarte multe femei cu infertilitate suferă de endometrioză.



Dezechilibrele hormonale pot cauza hiperplazie endometrială – o afecțiune caracterizată prin îngroșarea excesivă a mucoasei uterului. În cazuri grave, afecțiunea poate duce la cancer endometrial. Principala cauză este acumularea excesivă de estrogen în absența progesteronului, care va produce creșterea și îngroșarea endometrului. Terapia cu estrogen (pentru tratamentul simptomelor menopauzei) este un factor de risc destul de mare dacă nu este echilibrată de progesteron.  

Mucoasa uterină are un rol în succesul tratamentului FIV, ea ajută la implantarea embrionului. Prin urmare, grosimea și structura ei contează enorm, pentru ca embrionul să se implanteze cu succes. În procedura FIV, medicii specialiști în fertilitate se asigură că mucoasa uterină este pregătită pentru procesul de transfer embrionar.


Femeile cu endometrioză trebuie să urmeze un tratament medical, cât mai curând. În unele cazuri, pentru cuplurile care planifică copii, dacă este necesar și posibil, terapia este combinată cu un tratament FIV, pentru a crește eficiența. Endometrioza poate fi tratată doar de un medic specialist obstetrician-ginecolog; este contraindicată automedicația pentru că poate fi periculoasă.
 
În cazul în care endometrioza a afectat deja trompele uterine și ovarele, este posibil ca medicii să recomande o intervenție chirurgicală, pentru a elimina infertilitatea. Un medic de specialitate va ști cu siguranță ce plan de tratament să aplice, de aceea trebuie de apelat cu încredere la ajutorul acestuia, mai ales dacă se dorește apoi și efectuarea procedurii FIV pentru a putea concepe un copil.


 
În caz de infertilitate, cuplurile care doresc o îngrijire de înaltă calitate, pot face procedura de fertilizare in vitro (FIV) la Embryos. Clinica este modernă și ajută cuplurile să-și îndeplinească dorința de a avea un copil. Aici, există o echipă de medici specialiști cu experiență care au un scop principal – acela de a ajuta cât mai mult cuplurile în acest proces, astfel încât lupta lor cu infertilitatea să fie încununată de succes cât mai curând posibil.

Deși unii ar crede că începerea acestei proceduri de infertilitate poate părea stresantă, totuși cu sprijin intern adecvat, în cadrul clinicii, nu este prea complicat. Secretul acestui lucru este printre altele că tratamentele sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte și sunt utilizate echipamente moderne în laboratoare de ultimă generație. Toate acestea ajută enorm, contribuie la bunăstarea pacienților și cresc șansele de reușită FIV.  

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro