Cum comunici cu... celalalt parinte?
Casă şi familie · Copii / De Greta Harja, 25.10.2006

Intr-adevar, ne referim la partenerul tau. Poate ca, inainte de a deveni parinti, comunicati cu siguranta altfel, mult mai bine si mai usor. Cel putin, asa gandesti...

Intr-adevar, ne referim la partenerul tau. Poate ca, inainte de a deveni parinti, comunicati cu siguranta altfel, mult mai bine si mai usor. Cel putin, asa gandesti in primele saptamani de viata ale bebelusului.

Pe fondul oboselii acumulate, este posibil sa apara si unele situatii mai incordate intre voi si nu trebuie sa lasi ca acestea sa degenereze sau, si mai rau, sa se perpetueze. De altfel, regula aceasta va trebui urmata si in urmatorii ani, desi la inceput este mai dificil.

Asculta cu atentie ceea ce are de spus sotul tau, inclusiv in chestiuni pe care consideri ca le stapanesti foarte bine, cum ar fi baia bebelusului. Poate ca asa si este, esti maestra in domeniu, dar pe fondul oboselii acumulate si a temerilor de a nu-i face rau copilului, sa nu acorzi atentie tuturor aspectelor.



Chiar daca ai sentimentul ca micutul il prefera pe partenerul tau (zambeste mai mult la aparitia acestuia, plange cand il iei din bratele lui, etc), nu lasa sentimentul absurd si, pe termen lung, distructiv al geloziei sa-ti patrunda in suflet. Te asigur ca este numai o aparenta si ca legatura dintre mama si copil nu poate fi inlocuita sau surclasata de nimic.

Nu ezita sa-l lasi sa impartiti sarcinile care de obicei iti revin tie - inclusiv hranirea micutului, masajul care urmeaza dupa baita din fiecare seara sau ultimul biberon al zilei.

Una dintre cele mai mari greseli pe care o fac multe femei este conceptia potrivit careia "Eu sunt mama, deci aceasta este treaba mea". Nu vei reusi decat sa fii epuizata si sa te indepartezi tot mai mult de sotul tau.

Cateodata simti ca micutul iti solicita nu numai toata energia si atentia, ci si toata rabdarea. iata o alta greseala pe care ar trebui sa o eviti: aceea de a lua totul "pe umerii tai" si de a nu recunoaste ca ai obosit sau ca, pur si simplu, esti prea nervoasa.

Ai putea avea tendinta sa te rastesti nejustificat la partenerul tau si, daca la inceput nu va acorda atentie acestor izbucniri ale tale, cu timpul nu va mai fi atat de tolerant.



Accepta ca stilurile voastre de comunicare sunt diferite, si ca un bebelus are "darul" de a scoate la iveala cat se poate de repede si uneori acut aceste diferente.

De exemplu, daca ai stat cu micutul acasa toata ziua, seara simti nevoia sa-i istorisesti entuziasmata cu lux de amanunte tot ceea ce a facut copilasul peste zi si toate micile sale progrese.

E perfect normal, insa nu te astepta la aceeasi reactie din partea lui daca situatia se prezinta invers; putini barbati sunt atat de comunicativi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro