Reţetă mexicană: Quesadillas cu piept de pui la grătar
Casă şi familie · Acasa / 16.01.2013

Încearcă o reţetă delicioasă din bucătăria mexicană, care te va face cu siguranţă să-ţi lingi degetele!

Încearcă o reţetă delicioasă din bucătăria mexicană, care te va face cu siguranţă să-ţi lingi degetele!

Ingrediente:
10 ml ulei de măsline
4 foi de tortilla
150 g brânză Ceddar proaspăt rasă
100 g ardei gras, tăiat fâşii sau cuburi
500 g piept de pui la grătar pregătit în sos barbecue, tăiat fâşii
150 g sos de roşii
40 ml smântână
45 g ceapă verde, tăiată rondele

Mod de preparare:
Ungeţi foile de tortilla cu ulei de măsline pe o singură parte. Întoarceţi tortilla pe cealaltă parte şi tapetaţi cu brânză Ceddar, pe jumătate din foaie. Deasupra adăugaţi fâşii de ardei gras, piept de pui la grătar şi sos barbecue. Acoperiţi cealaltă jumătate de tortilla şi presaţi uşor. Quesadillas se prăjesc în tigaie, pe ambele părti timp de 5-6 minute.

Se ţin la cald în cuptorul încălzit la 125 grade Celsius, timp de 20 de minute. Se scot şi se taie în 3 triunghiuri. Se servesc calde cu sos de roşii, smântână şi rondele de ceapă verde.

Reţetă recomandată de bucătarul Unilever Food Solutions, Robert Voicu.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro