Relaţiile amoroase la locul de muncă. Sunt sau nu imorale?
Aproape o treime (28,11 %) dintre români nu au avut şi nu-şi doresc o relaţie cu un coleg sau o colegă de serviciu, de teamă să nu fie daţi afară, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Aproape o treime (28,11 %) dintre români nu au avut şi nu-şi doresc o relaţie cu un coleg sau o colegă de serviciu, de teamă să nu fie daţi afară, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare Myjob.Alţi 10,44% au spus că evită o asemenea relaţie pentru că ar risca să se ocupe de probleme de serviciu şi acasă, iar mai mult de un sfert (27%) spun că s-ar plictisi de partener dacă ar şi munci împreună. Aproape 5 procente (4,88%) dintre participanţii la sondaj au mărturisit că se tem de reacţia colegilor şi de aceea nu se implică în relaţii amoroase la locul de muncă.
În schimb, 20% dintre respondenţi consideră că acelaşi serviciu este un motiv în plus pentru armonie în cuplu, iar 2% declară că aşa le este mai uşor să-şi ţină partenerul sub observaţie. 5,4% dintre cei chestionaţi au ales un coleg de muncă ca partener pentru că, spun ei, nu au când să cunoască oameni noi, în timp ce mai mult de trei procente au recunoscut că relaţiile de la locul de muncă le-au adus promovarea în companie. De remarcat că procentul bărbaţilor care au declarat că au promovat în acest fel este de patru ori mai mare decât al femeilor: 4,53% faţă de doar 1,15%.
Multe dintre idilele de la job durează în jur de un an
În ultimul timp, numărul relaţiilor dintre colegi a crescut foarte mult, frecvente fiind şi idilele între şefi şi subalterni. Cu toate acestea, specialiştii avertizează că locul de muncă nu favorizează deloc dezvoltarea unei relaţii de cuplu, acestă afirmaţie fiind dovedită şi de numeroasele studii făcute de cercetătorii britanici din care reiese că mai mult de jumătate dintre relaţiile care încep la serviciu durează în jur de un an, iar 84% se termină după cel mult câţiva ani!
Cu toate acestea, este bine ştiut faptul că, angajaţii care au o viaţă personală împlinită tind să fie mai performanţi în activitatea lor profesională, iar din acest punct de vedere o relaţie între doi colegi poate fi chiar un avanjat, în ideea că le oferă un confort la nivel personal care se va traduce în timp în performanţă crescută.
Job pierdut din cauza unei poveşti de iubire la serviciu
Dezavantajele apar atunci când alegerea partenerului se dovedeşte a fi una nepotrivită. Tensiunile în cazul unei rupturi de relaţie personală apar inevitabil, ducând în unele cazuri chiar la situaţii în care unul dintre cei doi părăseşte compania. „Am lucrat ca marketing specialist într-un FMCG. După doar două luni m-am îndrăgostit nebuneşte de un coleg, ulterior având o relaţie de opt luni. Cât timp am fost împreună lucrurile au mers excelent, chiar dacă ne-am ascuns relaţia de colegii şi mai ales de şefii noştri pentru că în acea companie nu erau permise relaţiile între membrii echipei. După un timp, el nu a mai vrut să fim împreună şi ne-am despărţit. Pentru că-l iubeam şi nu suportam să văd cum pe mine mă ignoră şi altor colege le face complimente, mi-am dat demisia”, povesteşte Lucia Anton, 31 de ani din Ploieşti, care mai adaugă că acum este total împotriva relaţiilor la locul de muncă şi nu ar mai repeta niciodată această experienţă. „A fost o mare tâmpenie din partea mea. În plus, am renunţat şi la un job foarte bun, dar cu toţii învăţăm din greşeli.
Citeşte continuarea pe www.cariereonline.ro