Ce să gătești dacă nu mănânci miel de Paște? 3 preparate festive cu pește, pui și porc
Mușchi de porc cu miere la cuptor
Ingrediente pentru 4 porții
1/4 ceașcă cu miere de albine
1/4 ceașcă vin roșu
1 lingură cu muștar Dijon boabe
1/4 linguriță cu fulgi de ardei iute
1 bucată de mușchi de porc
Sare de mare
Piper negru
1 lingură de unt
1 lingură de ulei
2 crenguțe de rozmarin proaspăt sau uscat
Mod de preparare
Pune grătarul pe raftul din mijloc al cuptorului și setează temperatura pe 200 grade Celsius.
Amestecă mierea cu vinul, muștarul și fulgii de ardei iute.
Mușchiul de porc se șterge cu șervețele ca să absoarbă tot lichidul, după care se călește pe toate părțile în ulei cu unt până se rumenește la suprafață, aproximativ 5 minute.
Se introduce la cuptor timp de 12-20 de minute, în funcție de cât de făcut se dorește a fi în interior. Se scoate mușchiul pe o farfurie, iar în tava se pune pe foc mediu și se adaugă amestecul cu miere.
După ce fierbe amestecul cu miere se adaugă mușchiul de porc și se toarnă cu lingura peste el din glazura dulce. Se lasă pe foc încă 2 minute.
Se pune pe o farfurie și se toarnă toată glazura peste mușchi.