Ce să gătești dacă nu mănânci miel de Paște? 3 preparate festive cu pește, pui și porc
Piept de pui marinat în sos de brânză feta
Ingrediente pentru 4 porții
4 cești de apă
110 grame de brânză feta
2 lingurițe de sare
2 linguriță de piper negru măcinat
4 bucăți de piept de pui fără piele
1 căpățână de usturoi
Crenguțe de rozmarin proaspăt sau uscat
1 lingură de ulei
1/2 lămâie.
Mod de preparare
Se amestecă în blender feta cu apă, sare și piper până când se omogenizează.
Se toarnă amestecul într-o pungă mare, se adaugă pieptul de pui, se masează și se lasă la macerat în frigider 8 ore sau peste noapte.
Cuptorul se preîncălzește la 200 grade Celsius și se pune grătarul pe raftul din mijloc.
Pieptul de pui se scoate din sos, se șterge cu șervețel și se așază într-o tavă. Se lasă la temperatura camerei o jumătate de oră.
Se adaugă căpățâna de usturoi tăiată în două, crenguțele de rozmarin și se stropește totul cu puțin ulei de măsline.
Se lasă la cuptor 35-45 de minute.
După ce se scoate din cuptor se stropește pieptul de pui cu zeamă de lămâie.