Ce să gătești dacă nu mănânci miel de Paște? 3 preparate festive cu pește, pui și porc
File de cod cu sparanghel și cartofi
Ingrediente pentru 4 porții
2 linguri cu ulei de măsline
4 fileuri de cod
3 căței de usturoi
1 lingură cu capere
Coajă de lămâie
1/2 ceașcă cu vin alb sec
2 cești cu apă
Cartofi mov sau cartofi obișnuiți
Zeamă de lămâie
Sare de mare
Piper negru
500 de grame de sparanghel proaspăt
Frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Peștele se frige pe ambele părți în puțin ulei, după care se pune pe o farfurie.
În aceeași tigaie cu pereții mai înalți și bună pentru introdus în cuptor se adaugă caperele, usturoiul și coaja de lămâie. Se amestecă bine un minut, după care se adaugă apa, cartofii, zeama de lămâie, sare, piper și se acoperă, lăsând totul la foc mic timp de 10-12 minute.
Apoi se adaugă sparanghelul care se gătește 2 minute, după care se așază fileurile de pește, se acoperă și se gătește totul înca 3-5 minute.
Se ornează cu frunze proaspete de busuioc.