8 locuri în care să nu ții niciodată telefonul mobil
Ne este dificil să ne imaginăm viața fără telefonul mobil, iar cei mai mulți dintre noi nu plecăm nicăieri fără el.
Dar studiile au arătat că obiceiul de a avea permanent telefonul mobil în apropiere ar putea fi periculos pentru sănătate. Iată locurile în care să nu ții niciodată telefonul mobil. Poate fi nociv pentru sănătate, dar riști în același timp să-ți strici smartphone-ul:
Lângă pernă
Există o mulțime de motive pentru care nu ar trebui să-ți ții telefonul lângă tine noaptea, cu atât mai puțin lângă pernă. Radiațiile cauzate de aparat pot provoca amețeală și dureri de cap, iar lumina albastră a ecranului care se aprinde de fiecare dată când primești notificări îți afectează somnul și scade nivelul metaloninei. Dacă vrei să ai un somn odihnitor, ține telefonul departe de pernă.
În buzunarul de la spate al pantalonilor
Poți uita destul de ușor că ai telefonul în buzunarul de la spate, ceea ce înseamnă că riști să-l pierzi, să te așezi pe el și astfel să-l strici sau chiar să-ți fie furat. De asemenea, ai putea să apelezi pe cineva din greșeală. Acest obicei de a-ți ține telefonul în buzunarul de la spate are și efecte nocive asupra sănătății. Îți poate afecta circulația, provocând dureri de picioare sau chiar de spate.
Buzunarul din față al pantalonilor
Acest obicei este nociv în mod deosebit pentru bărbați. Studiile au arătat că radiațiile electromagnetice emise de telefoanele mobile pot avea un impact negativ asupra calității sau cantității spermatozoizilor. Riscul crește direct proporțional cu perioada de timp în care telefonul mobil este ținut în buzunarul din față al pantalonilor.
Lipit de piele
Atunci când vorbești la telefon, încearcă să ții aparatul la un centimetru distanță de față. Iar motivul este unul întemeiat: atunci când atingi fața cu telefonul mobil, transferi pe piele o mulțime de bacterii care pot afecta sănătatea tenului tău. De asemenea, reduci cantitatea de readații electromagnetice absorbite de piele.
În căruciorul copilului
Mamele pun de obicei telefonul mobil în căruciorul copiilor atunci când se grăbesc. Dar acest obicei ar putea fi periculos pentru cei mici. Încă nu există studii care să arate cu exactitate dacă radiațiile electromagnetice produse de telefoanele mobile sunt periculoase sau nu pentru sănătate, dar este mai bine să nu rișri, din moment ce copiii sunt mult mai sensibili decât adulții.
La încărcat, peste noapte
Dacă îți lași telefonul la încărcat întreaga noapte vei reduce semnificativ eficiența bateriei și în acest fel și durata de viață a telefonului. Încarcă-l în timpul zilei și urmărește sunetul prin care smartphonul te anunță că încărcarea este completă. Scoate telefonul imediat din priză atunci când bateria arată că este încărcată 100%.
La soare
Telefoanele mobile se încălzesc foarte mult atunci când sunt așezate la soare, în special din cauza ecranului negru care atrage căldura, dar și a carcasei, dacă are culoare închisă. Iar atunci când ajunge la temperaturi înalte, telefonul mobil este în pericol de a se defecta. Nu îl lăsa niciodată expus la soare, iar atunci când mergi la plajă sau la piscină, acoperă-l cu o haină sau un prosop și ține-l întotdeauna sub umbrelă. Ca să nu se zgârie din cauza nisipului când ești la plajă, pune-l într-o pungă de plastic resigilabilă.
Lângă carduri și cartele magnetice
Radiațiile produse de telefonul mobil demagnetizează cardurile, astfel încât acestea nu mai pot fi folosite. Nu ține telefonul mobil în portofel sau în geantă, lângă cardurile bancare sau de oricare alt tip. Riști să nu-ți mai poți folosi cardurile și să fii nevoită să-ți faci altele noi.