6 idei de cină vegetariană
1. Humus cu caponata de vinete (tocană de vinete)
Este o combinaţie săţioasă şi hrănitoare. Humusul este adesea consumat cu pâine la noi, dar dacă vrei să o eviţi poţi să îl combini cu o tocană rapidă de vinete. Este de preferat să faci humusul acasă din boabe de năut, zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi şi tahina (poţi să foloseşti şi iaurt degresat pentru a obţine un preparat light).
Pentru a prepara tocana de vinete ai nevoie de: 1 vânătă, 1 ceapă roşie, un morcov, două conserve de roşii întregi şi cubuleţe, 4 căţei de usturoi, 2 linguri cu capere, un pumn de măsline verzi şi kalamata fără sâmburi, seminţe de pin prăjite, frunze de pătrunjel, fulgi de ardei iute şţi puţin oţet.
După ce ai tăiat vânăta în cubuleţe, se presară sare peste ea şi se lasă 30 de minute într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid. Apoi vinetele se prăjesc separat în puţin ulei într-o tigaie, în timp ce în altă tigaie se călesc celelalte ingrediente. Roşiile cu usturoiul se lasă la fiert timp de 20 de minute pentru a obţine un sos aromat şi gros.
Se combină vinetele cu celelalte legume, se adaugă sosul de roşii scăzut, măslinele, oţetul, seminţele de pin, pătrunjelul şi fulgii de ardei iute. Se amsstecă totul şi se stinge focul. Caponata se serveşte alături de o porţie generoasă de humus clasic.
Pentru a prepara tocana de vinete ai nevoie de: 1 vânătă, 1 ceapă roşie, un morcov, două conserve de roşii întregi şi cubuleţe, 4 căţei de usturoi, 2 linguri cu capere, un pumn de măsline verzi şi kalamata fără sâmburi, seminţe de pin prăjite, frunze de pătrunjel, fulgi de ardei iute şţi puţin oţet.
După ce ai tăiat vânăta în cubuleţe, se presară sare peste ea şi se lasă 30 de minute într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid. Apoi vinetele se prăjesc separat în puţin ulei într-o tigaie, în timp ce în altă tigaie se călesc celelalte ingrediente. Roşiile cu usturoiul se lasă la fiert timp de 20 de minute pentru a obţine un sos aromat şi gros.
Se combină vinetele cu celelalte legume, se adaugă sosul de roşii scăzut, măslinele, oţetul, seminţele de pin, pătrunjelul şi fulgii de ardei iute. Se amsstecă totul şi se stinge focul. Caponata se serveşte alături de o porţie generoasă de humus clasic.