5 reţete cu carne de miel pe care trebuie să le încerci de Paşte
Drobul sau friptura de miel se numără printre mâncărurile favorite de Paşte. Însă, ce ar fi să încerci ceva nou anul acesta?
Îţi propunem aceste reţete cu carne de miel care sunt delicioase!
1. Pulpă de miel la cuptor
Foto: http://globalnews.ca
Ingrediente:
- o pulpă de miel dezosată;
- 2 căței de usturoi, tocat mărunt;
- coaja și zeama de la o lămâie;
- rozmarin tocat mărunt;
- sare;
- piper;
- 1 lingură de muștar;
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui pentru rumenit
- 150 gr. pesmet
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul tocat, jumătate din cantitatea de rozmarin, jumătate din cantitatea de zeamă de măsline, jumătate de lingură de muștar și piper. Se masează pulpa de miel cu marinada și apoi se lasă la frigider timp de 12 ore sau peste noapte.
Se asezonează cu sare și piper și apoi se rumenește pe toate părțile într-o tigaie. Apoi se introduce la cuptor până ce temperatura internă ajunge la 50 de gade Celsius. Se scoate de la cuptor, se dă printr-un amestec de pesmet, rozmarin si zeamă de lămâie și se mai lasă la cuptor până când temeperatura interioară a cărnii ajunge la 60 grade Celsius.
Se lasă 20 de minute la răcit, înainte de a se felia.
2. Friptură de miel la cuptor cu iaurt, sfeclă și mărar
http://www.today.com
Ingrediente:
- 2 kg. pulpă de miel dezosată;
- sare;
- piper;
- ulei vegetal pentru rumenit.
Pentru sosul de mentă dulce - acrișor:
- 50 gr. de muștar;
- 50 de grame de miere;
- 25 de grame de oțet roșu;
- 8 frunze de mentă;
- sare;
- piper.
Pentru iaurtul cu sfeclă și mărar:
- 200 gr. iaurt grecesc;
- 50-100 ml suc de sfeclă;
- sare;
- piper;
- 50 gr. mărar proaspăt tocat;
- 25 gr. mentă proaspătă tocată;
Mod de preparare:
Pulpa se scoate de la frigider cu 30 de minunte înainte de preparare. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Carnea se asezonează cu sare și piper și se pune într-o tigaie la rumenit. Se va întoarce pe toate părțile până se rumenește uniform.
Apoi se așează în tava și se introduce la cuptor timp de 60-70 de minute sau până temperatura interioară a cărnii ajunge la 65-70 grade Celsius.
Pentru sosul de mentă dulce-acrișor:
Se amestecă împreună muștarul, mierea și oțetul, se asezonează cu sare și piper și apoi se încorporează menta.Se lasă la temperatura camerei pentru ca aromele să se combine.
Pentru iaurtul cu suc de sfeclă și mărar
Iaurtul se pune îmtr-un bol și se adaugă suc de sfeclă, amestecând până ajunge la culoarea și consistența dorite. Se adaugă menta și mărarul și se asezonează cu sare și piper.