Desertul - relaxarea vinovata a sufletului
Stiati ca? Tortul Linzer este cunoscut drept cel mai vechi tip de tort din lume si poarta acest nume inca din 1696. Nu se va sti niciodata cine a inventat reteta, insa reteta se gaseste intr-o carte de bucate veche de 300 de ani.
Stiati ca? Tortul Linzer este cunoscut drept cel mai vechi tip de tort din lume si poarta acest nume inca din 1696. Nu se va sti niciodata cine a inventat reteta, insa reteta se gaseste intr-o carte de bucate veche de 300 de ani.
Pe vremurile acelea, blatul se facea din unt, migdale, zahar, faina. Astazi, cele mai multe ingrediente sunt pastrate in reteta de Tort Linzer. Reteta este destul de simpla, iar tortul Linzer pare mai mult o tarta sau o prajitura, la prima vedere, intrucat prajitura are un blat deasupra caruia bucatarii ii adauga diverse gemuri, dulceturi, migdale sau nuci pisate.
25 de bucatari si zeci de voluntari elvetieni au participat la realizarea celei mai mari prajituri din lume, efortul lor fiind rasplatit cu o mentiune in Cartea Recordurilor pentru performanta lor. Prajitura mille-feuille pe care au preparat-o la inceputul lunii noiembrie 2012 a cantarit 3.207 kilograme si a masurat nu mai putin de 1.222 de metri lungime, cu 183 de metri mai lunga decat realizarea omologilor lor belgieni datand din 1992. Dupa pregatirea ei si omologarea delicatesei, prajitura a fost taiata in 30.000 de bucati a caror vanzare a strans aproximativ 100.000 de dolari donati apoi unei organizatii de cercetare a cancerului si de ajutorare a bolnavilor de cancer. Imensa mille-feuilee a inclus: 864 l de smantana, 576 l de lapte, 600 kg de faina, 432 kg de unt si 360 kg de fondante si a fost preparata in doar trei ore si jumatate.
Macaroon s-a nascut in Italia, in 1533. Celebrul desert a fost creat de catre bucatarul Catherinei de Medici, pe vremea cand aceasta era casatorita cu Ducele d'Orleans, devenit rege al Frantei in 1547. Termenul macaroon are aceeasi insemnatate ca si cuvantul “macaroni”, adica aluat fin, moale. Primele macaroons erau simple prajituri facute din pudra de migdale, zahar si albusuri de ou, iar astazi sunt un desert pe cat de delicious pe atat de chic si variat ca si arome.
Pe vremurile acelea, blatul se facea din unt, migdale, zahar, faina. Astazi, cele mai multe ingrediente sunt pastrate in reteta de Tort Linzer. Reteta este destul de simpla, iar tortul Linzer pare mai mult o tarta sau o prajitura, la prima vedere, intrucat prajitura are un blat deasupra caruia bucatarii ii adauga diverse gemuri, dulceturi, migdale sau nuci pisate.
25 de bucatari si zeci de voluntari elvetieni au participat la realizarea celei mai mari prajituri din lume, efortul lor fiind rasplatit cu o mentiune in Cartea Recordurilor pentru performanta lor. Prajitura mille-feuille pe care au preparat-o la inceputul lunii noiembrie 2012 a cantarit 3.207 kilograme si a masurat nu mai putin de 1.222 de metri lungime, cu 183 de metri mai lunga decat realizarea omologilor lor belgieni datand din 1992. Dupa pregatirea ei si omologarea delicatesei, prajitura a fost taiata in 30.000 de bucati a caror vanzare a strans aproximativ 100.000 de dolari donati apoi unei organizatii de cercetare a cancerului si de ajutorare a bolnavilor de cancer. Imensa mille-feuilee a inclus: 864 l de smantana, 576 l de lapte, 600 kg de faina, 432 kg de unt si 360 kg de fondante si a fost preparata in doar trei ore si jumatate.
Macaroon s-a nascut in Italia, in 1533. Celebrul desert a fost creat de catre bucatarul Catherinei de Medici, pe vremea cand aceasta era casatorita cu Ducele d'Orleans, devenit rege al Frantei in 1547. Termenul macaroon are aceeasi insemnatate ca si cuvantul “macaroni”, adica aluat fin, moale. Primele macaroons erau simple prajituri facute din pudra de migdale, zahar si albusuri de ou, iar astazi sunt un desert pe cat de delicious pe atat de chic si variat ca si arome.