Carnea de rata si carnea de vaca pot inlocui perfect carnea de miel
Daca nu vrei miel la masa de Pasti sau, pur si simplu, nu iti place gustul si mirosul carnii de miel, nu este nicio problema. Am pentru tine cateva retete fantastice, cu aer primavaratec, aromate si speciale, numai bune pentru masa de sarbatoare.
Ca o provocare, te sfatuiesc sa incerci carnea de rata, gasca si iepurele, dar si peste, pentru ca nu pot sa ocolesc delicatul pastrav cu sos de migdale.
Evident poti prepara feluri de mancare de gala doar folosind carne de pui si carne de vitel (sau vaca), pentru ca ambele feluri de carne sunt aproape la fel de incarcate de semnificatii ca si carnea de miel, sugerand sacrificiul lui Iisus.
Daca vrei mai multe idei pentru o masa de sarbatoare, rasfoieste retetele de aici si pe cele de aici. Ingredientele urmatoarelor retete sunt pentru patru-sase portii.
Pastrav in sos de migdale
Rata cu caise uscate
Pulpa de vitel in aluat frantuzesc
Un articol de Otilia Ignat