Coacazele - Selectarea si pastrarea
Dietă & Fitness · Nutritie / 17.11.2008


Sezonul coacazelor este destul de scurt, iar ferimitatea este primul indiciu al calitatii. Culoarea rosu profund sugereaza ca fructul are un continut ridicat de antocianine.

Coacazele proaspete in comparatie cu cele uscate contin mai multi antioxidanti, in timp ce continutul minim de antioxidanti se gaseste in sucurile de coacaze.  Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.


Coacazele proaspete pot fi congelate si consumate dupa cateva luni. Pentru congelare alege numai coacazele proaspete pe care le pui intr-o tava de copt si le bagi la frigider. In cateva ore, coacazele inghetate complet sunt pregatite pentru transferul in congelator. Nu uita sa pui data pe punga in care ai bagat coacazele la congelator. Cand sunt scoase de la congelator, coacazele nu sunt stricate atata timp cat nu sunt lipsite de culoare, nu sunt lipicioase, nu au coaja tare sau aspra.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro