Merele - Selectarea si pastrarea
Dietă & Fitness · Nutritie / 17.11.2008

In primul rand trebuie sa stii ca merele verzi sau galbene cu putina roseata sunt cele mai bune, fiind mult mai delicioase si parfumate.  Este indicat sa mananci marul propriu-zis si sa nu-l transformi in suc deoarece isi pierde din proprietatile nutritionale, reducandu-se astfel concentratie de fitonutrient polifenolic.

De asemenea, nutritionistii ne recomanda sa consumam fructul cand ajunge la maturitate deoarece are o cantintitate mai ridicata de antioxidanti.

Se pastreaza la temperatura camerei aproximativ o saptamana si la frigider 6 saptamani. Cand doresti sa servesti felii de mere, stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a impiedica decolorarea fructului.


Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro