Somnul profund este secretul unei cariere de succes
Perseverența, creativitatea, productivitatea și abilitățile de lider sunt susținute de odihna adecvată. Dacă în ultima perioadă ai avut rezultate mai puțin bune sau ai făcut greșeli nu trebuie să cauți cauza numai la nivelul procesului de învățare. Somnul profund (sau lipsa lui) influențează decisiv rezultatele profesionale.
O carieră de succes necesită abilitatea de a crea strategii eficiente și de a trece peste orice obstacol. Pentru a reuși să te faci remarcat este esențial să dispui de toate rezervele de energie, dar abilitatea de a lucra este adesea sabotată de odihna insuficientă. Orele pe care le petreci dormind nu reprezintă o pierdere de timp, ci te pot propulsa spre reușite mai rapid decât crezi.
Productivitatea este pusă sub semnul întrebării de oboseală
Somnul profund este esențial pentru ameliorarea productivității la serviciu. Explicația constă în faptul că numai dacă dormi atât cât trebuie îi vei da ocazia creierului să formezi amintiri pe termen lung. În acest mod vei putea reține toate informațiile care ți-au fost prezentate și le vei aplica fără să fie nevoie să le înveți din nou. Dacă preiei informațiile eficient vei avea mai mult timp la dispoziție, iar productivitatea va crește fără să faci eforturi speciale.
Puterea de concentrare este legată direct de somnul profund
Dacă vrei să ai un randament bun în fiecare zi de lucru trebuie să fii mereu pe fază și gata să înveți proceduri noi, dar obiectivele tale vor avea de suferit dacă nu dormi bine. Lipsa somnului îți va reduce capacitatea de concentrare și va fi mult mai greu să fii atent la proiectele pe care le desfășori. În cazul în care vrei să fii promovat curând trebuie să faci tot posibilul pentru a-ți elibera mintea și a te relaxa înainte de ora de culcare.
Lasă să plutească dincolo de tine grijile legate de copii și familie, de vreme sau de conținutul prezentărilor pe care le vei face și gândește-te la ceva care te face să zâmbești. Alege o saltea confortabilă și fă exerciții de meditație înainte să te culci, iar somnul va apărea mai ușor decât te aștepți.
Întreaga atitudine poate fi afectată de odihna deficitară
Controlul emoțiilor și reglarea reacțiilor în momentele dificile sunt influențate de somnul profund. Dacă ai o carieră în vânzări, relații publice sau marketing cu siguranță ai conștientizat că zâmbetul, carisma și abordarea unei atitudini optimiste pot face diferența dintre succes și eșec. Odihna suficientă îți va permite să-ți pui în valoare calitățile, în timp ce un somn întrerupt și agitat va crea reacții lente și te va face să te orientezi dificil în diferite contexte.
Dacă nu dormi destul tendința de irascibilitate și nervozitate va fi accentuată, iar anxietatea poate fi exacerbată. Evită să te lași copleșit de asemenea emoții pentru că anxietatea te va împiedica să iei deciziile corecte, iar enervarea poate stopa bunul mers al negocierilor de afaceri. Nu te lăsa intimidat de presiunea de la serviciu și prioritizează odihna pentru că poți face față oricăror dificultăți dacă ai avut o noapte liniștită. Nu are sens nici să faci mai multe ore suplimentare deoarece oboseala te va acapara, iar rezultatele tale vor avea o perspectivă negativă.
Lipsa somnului agravează simptomele menstruale
Pentru femeile care au probleme cu durerile menstruale, migrenele și retenția de apă somnul devine extrem de important în zilele de menstruație. Crampele se vor intensifica dacă nu te odihnești cel puțin 7 ore, iar dacă simptomele se agravează crește riscul de a nu reuși să-ți realizezi atribuțiile la serviciu în ziua respectivă sau să soliciți o zi de concediu. Sigur că poți lua un analgezic puternic de la farmacie, dar nu este indicat să te bazezi pe această opțiune deoarece poți avea parte de efecte secundare pe termen lung. În multe cazuri este suficient să dormi bine pentru a reduce disconfortul și a minimiza durerile.