Punctele de masaj care pot ameliora durerea menstruală, stresul și alte probleme
Sănătate · Medicina alternativa / 28.03.2019

Mulți oameni sunt obișnuiți să asocieze masajul cu un salon profesionist. Cu toate acestea, se pare că există unele tehnici care pot ajuta la ameliorarea durerii menstruale, stresului, oboselii și insomniilor.

Este vorba despre masajul în cadrul căruia exerciți o anumită presiune asupra unor puncte din corp, pentru a ameliora durerea și a restabili sănătatea cu ajutorul degetelor, palmelor, coatelor și chiar a picioarelor. Iată care sunt punctele de masaj pe care ar trebui să le cunoști dacă vrei să ameliorezi durerea menstruală, stresul și alte probleme enumerate mai sus!

Care sunt punctele de masaj care pot ameliora durerea menstruală și stresul?


1. Punctul 1 - sacrum


Chiar dacă este localizat în spate, te ajută să faci față durerii menstruale și să scapi de crampe. Masajul acestui punct ajută uterul să se relaxeze și reduce durerile de spate. Stai pe spate, pune-ți mânile sub baza coloanei vertebarale, una peste alta, și apasă pe acest punct cu mâinile.

2. Punctul 2 - interiorul picioarului, chiar deasupra gleznei


Este un punct de masaj util pentru reducerea durerii menstruale, durerilor cauzate de tulburările urologice și pelvine, precum și a insomniilor. Într-o poziție confortabilă normală, aplică presiune ușor pe os și masează zona timp de 4-5 secunde. Nu masa acest punct în timpul sarcinii!

3. Punctul 3 - mâna


Acesta este cel mai important punct analgezic din organism, care va fi de ajutor în reducerea durerii în timpul oricărui disconfort. Masează mâinile câteva minute pe zi.

4. Punctul 4 - ceafa


Acest punct de masaj este perfect pentru persoanele care suferă de insomnie, stres, epuizare și chiar dureri de cap. Masajul în această zonă ajută la reducerea oboselii la nivelul gâtului și ochilor. Masează acest punct pentru câteva minute în fiecare zi.

5. Punctul 5 - partea superioară a piciorului


Masează acest punct pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea și pentru a lupta împotriva oboselii. Apasă ușor pentru câteva minute, de 2-3 ori pe zi. 

Acest tip de masaj trebuie evitat de femeile însărcinate, deoarece reduce tonusul uterin. Este util pentru celelalte persoane dacă este făcut corect, activând exact punctele enumerate mai sus.

Cum să masezi corect punctele?


Folosește presiune pentru a masa punctele. Încearcă să te relaxezi și să respiri adânc. Roagă pe cineva să te ajute, dacă nu te simți confortabil să faci singură masajul acesta. Ține cont de toate recomandările, iar masajul acesta te va ajuta să ameliorezi durerile. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro