Reteta pentru ketchup american
Sosuri / 28.08.2007

Mod de preparare

Numele de "ketchup" deriva de la "Ke-tsiap" - un condiment extrem de popular in China secolului al XVII-lea. De obicei, ketchup-ul are la baza tomatele, combinate cu usturoi, zahar, sare de mare si condimente. Aceasta reteta are ca elemente speciale usturoiul si mustarul (de preferinta uscat). Este un sos care poate fi folosit cu succes atat la mancare, cat si la salate.

Ingrediente:

800 g pasta de tomate (fara sare de mare);
2 catei de usturoi - tocati;
2 lingurite miere;
2 lingurite bobite de mustar macinate;
2 linguri otet de mere;
sare de mare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se dau in fiert. Se tin la foc mic timp de 30 de minute, amestecandu-se in continuu, pana cand compozitia se reduce la jumatate. Se serveste rece. Ce nu se consuma se pune la frigider.

Se obtine: 1 cana.
  • natie proasta, joi, 16.12.2010 15:01
    Bravo

    bravo ma pana si aici va-ti gasit sa va certati

  • misoginu, marţi, 17.11.2009 00:44
    iar tu esti un idiot

    ai uitat mah jeane k ma-ta te-a crescut cu ceafa de porc? din ceafa lu' tac'tu?....sictir...mitocanule!

  • Jan, vineri, 11.09.2009 21:45
    Esti o scroafa

    Asa Ionescu Natalia,bravo,fa-te scroafa,idioata naibii.

  • ionescunatalia, sâmbătă, 04.10.2008 20:02
    ketchup

    ei, chiar acum l-am pregatit, si pun peste un minunat sandvis cu ceafa de porc, fff buna, usor fripta

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro