File de peste in sos de lamaie si menta
Sosuri / 16.03.2013

Ingrediente

500 gr file de peste, o lamaie, 50 ml ulei de masline, o lingurita piper rosu marinat, o lingurita condiment de peste, menta, o lingurita bicarbonat alimentar.

Mod de preparare

Tai pestele batoane groase de 3-4 cm si lungi de 6-7 cm, le condimentez, le tavalesc prin faina si le prajesc in ulei de masline. Lamaia o razuiesc pe razatoarea mica si pastrez coaja pentru servire. Apoi o storc bine. Cand sunt aproape gata batoanele de peste, torn peste ele sucul de la o jumatate de lamaie si le mai las 2 minute. Intre timp, amestec sucul ramas cu o jumatate de ceasca de apa in care am stins o lingurita rasa de bicarbonat alimentar. Adaug lichidul peste peste si mai las 5 minute sau pana se ingroasa sosul format. Pestele il servesc cu sos deasupra si presar coaja de lamaie, frunzulite de menta tocate fin si piper rosu macinat.

  • ariadnaM, vineri, 19.06.2015 12:49
    mmmm

    foarte yummy ce ai descris tu aici, o sa incerc si eu weekend-ul asta :) :D:D multam fain pentru reteta!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro