Sănătatea ta: 7 soluţii naturale ca să ai respiraţia proaspătă
Sănătate · Stomatologie / De Ioana Maroşan, 14.01.2013

Ca să ai o respiraţie proaspătă trebuie să mergi cu regularitate la stomatolog, să-ţi cureţi dinţii şi să ai grijă la ceea ce mănânci. Descoperă cele mai bune soluţii naturale care alungă halena!

Ca să ai o respiraţie proaspătă trebuie să mergi cu regularitate la stomatolog, să-ţi cureţi dinţii şi să ai grijă la ceea ce mănânci. Descoperă cele mai bune soluţii naturale care alungă halena!

 

Periajul corect al danturii, folosirea aţei dentare, cât şi a apei de gură împiedică dezvoltarea bacteriilor care sunt responsabile de generarea respiraţiei urât mirositoare, cunoscută şi sub denumirea de halenă. De asemenea, alimentele pe care le consumi şi problemele de digestie cu care te confrunţi pot să accentueze problema cu respiraţia urât mirositoare.



Vizitele regulate la stomatolog pentru detartraj şi o igienizare profesionistă te pot ajuta să înlături această problemă stânjenitoare. În plus, există câteva soluţii naturale care pot să te ajute pe termen lung:

1. Pătrunjelul

Este un bun remediu împotriva respiraţiei urât mirositoare. Pune un ibric cu apă la fiert (timp de 10 minute) apoi adaugă câteva frunze de pătrunjel. Odată îndepărtat de pe foc, adaugă şi câteva cuişoare şi amestecă-le cu pătrunjelul, în timp ce se răceşte mixtura. Foloseşte acest amestec drept apă de gură în fiecare zi sau pentru a face gargară.



2. Consumul ridicat de apă plată

Vei împiedica astfel senzaţia de uscare a gurii, favorizând producerea salivei care curăţă gura de bacteriile dăunătoare.


3. Ia enzime digestive daca ai probleme cu digestia

De multe ori, respiraţia urât mirositoare este cauzată de o digestie deficitară. De aceea este recomandat să iei capsule cu enzime digestive sau cu probiotice ca să ajuti procesul de digestie. De aeemenea, o cură de detoxifiere poate să te ajute să elimini mirosul neplăcut al gurii.



4. Ia suplimente cu pudră de lucernă

Datorită conţinutului ridicat în clorofilă, pulberea de lucernă curăţă sângele şi colonul de reziduurile toxice care cauzează respiraţia urât mirositoare.


5. Mănâncă lămâie după ce ai consumat ceapă sau usturoi

Poţi să mănânci o felie de lămâie cu puţină sare imediat după o masă care a conţinut ceapă sau usturoi pentru a atenua mirosul puternic.


6. Beai ceai de cuişoare sau mestecă 2-3 cuişoare

Cuişoarele sunt recunoscute pentru efectul antibacterian. Mestecă 2-3 cuişoare sau fierbe-le în 2 căni cu apă, lăsându-le la infuzat 20 de minute pentru a obţine un ceai.



7. Mănâncă câteva felii de măr după masă

Merele curăţă dinţii, împiedicând dezvoltarea bacteriilor imediat după ce ai luat masa la serviciu şi nu ai posibilitatea de a te spăla pe dinţi.
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro