4. Spre deosebire de plombe, nicio incrustaţie dentară nu se contractă şi nu se dilată la schimbările de temperatură, acţiune care slăbeşte dintele şi poate cauza fisurarea sau fractura acestuia. Prin faptul că incrustaţia se fixează prin cimentare în cavitatea creată, spaţiul dintre reconstituire şi peretele dentar este sigilat, iar în timp se reduce considerabil riscul apariţiei unei carii secundare.
5. Întreţinerea şi curăţarea incrustaţiilor sunt de asemenea mult mai uşoare decât a unei plombe sau a unei coroane, iar prin refacerea perfectă a conturului dintelui, incrustaţia contribuie la întreţinerea sănătăţii gingiei şi a eliminarea sensibilităţii dentare.
6. ”Totuşi, unul dintre cele mai importante beneficii îl reprezintă evitarea unor proceduri extensive de restaurare dentară, cum sunt coroanele, punţile sau implantul, deoarece cu ajutorul unei incrustaţii putem reface chiar şi 3-4 cincimi din coroana dintelui. Iar în acest caz chiar şi din punct de vedere al preţului, alegerea inscrustaţiilor reprezintă varianta optimă”, completează dr. Andra Custura.
Chiar dacă în majoritatea cazurilor sunt necesare două vizite la cabinetul stomatologic: pentru a se lua măsurătorile pentru incrustaţie şi apoi a se cimenta, iar preţul este ceva mai mare, investiţia în acest timp de tratament este justificată printr-o stabilitate funcţională mai lungă a dintelui pe arcadă şi o estetică mult superioară.