Ce efect are fiecare din aceste metode asupra dinților


1. Aspirina (acidul acetilsalicilic) – arde la suprafață și în adâncime zona pe care este aplicată.
2. Spray-urile – răcoresc pe moment, dar substanțele toxice pe care le conțin afectează nervul, care este sensibil la orice factor extern sau intern. Practic îl intoxică.
4. Sarea – are efect de deshidratare și conservă infecția din profunzime.
5. Pătrunjelul – probabil că există vreun component în această plantă care ameliorează pe moment, însă efectul aplicării lui provoacă doar toxicitate pe zona inflamată.

6. Tămâia – este un element destul de agresiv și toxic care intoxică nervul, pentru că este o rășină puternică. Îl descompune. Asta nu rezolvă însă problema în profunzime, ci distruge cu totul dintele bolnav.
7. Cleștele – este o metodă extrem de periculoasă, care distruge complet dintele. De cele mai  multe ori acesta nu poate fi extras cu un astfel de clește, ci cel mult fracturat. Mai mult, există riscul ca și alți dinți să fie loviți. E lesne de înțeles că durerea nu dispare, ci se amplifică.


Explicația eșecului tuturor acestor metode este că atunci când nervul este infectat sau inflamat, nici un astfel de așa-zis tratament nu poate ajunge in profunzime, iar problema se acutizează, se suprainflamează și se suprainfectează.
”Nervul o dată afectat nu mai poate fi salvat, ci trebuie scos. Sunt ace speciale care se introduc în rădăcina dinților și printr-o simplă rotație extrag tot mănunchiul vasculo-nervos. Durează câteva minute toată intervenția și se face sub anestezie, astfel încât cel afectat nu simte durere”, a mai spus dr. Laura Mocanu.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro