Avantajele implanturilor dentare
Sănătate · Stomatologie / 06.10.2016

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă tehnică de înlocuire a dinţilor pierduţi la ora actuală.

Iar această afirmaţie este din plin susţinută de multiplele avantaje pe care implanturile le aduc pacienţilor, îmbunătăţind calitatea vieţii acestora:

  • Au o integrabilitate foarte ridicată. Tot ce e montat pe implant dentar se simte ca un dinte natural şi arată asemenea. Rata de succes a implanturilor este de 95-98% din cazuri, un procent excelent pentru un tratament invaziv.
  • Îmbunătăţesc pronunţia. Nu există pericolul ca dintele montat pe implant să se deplaseze de la locul său, jenând vorbirea.
  • Îmbunătăţesc masticaţia. Implanturile dentare funcţionează la fel de bine că dinţii naturali, astfel încât pacientul poate mânca fără teamă de a strica proteza sau o lucrare dentară.
  • Generează un sentiment de confort prin gândul că sunt o parte din tine şi nu există pericolul de a se deplasa din loc.
  • Cresc stima de sine datorită zâmbetului frumos şi complet pe care dantura refăcută îl poate susţine.
  • Au grijă de sănătatea orală. În primul rând, dinţii alăturaţi nu trebuie modificaţi (şi, în consecinţă, deterioraţi) în vreun fel pentru montarea implanturilor, aşa că pacientul va beneficia de cât mai mult din dantura sa naturală. Apoi, curăţarea între coroanele individuale montate pe implanturi se poate face mai bine, îmbunătăţind igienă orală.
  • Sunt foarte durabile. În principiu, pot dura o viaţă, pentru că implantul în sine, acel element de titaniu introdus în osul maxilarului, va trece prin procesul de osteointegrare, adică va fi acoperit de os şi fixat de acesta.
  • Sunt mult mai elegante decât orice alt tip de dinte înlocuitor, cum ar fi lucrările sau protezele.

Totuşi, nu oricine poate beneficia de acest tip de tratament. În categoria pacienţilor cărora nu li se recomandă implantul dentar se numără cei cu boli cronice precum diabet şi afecţiuni cardiovasculare sau cei care urmează tratamente ce implică radioterapie în zona capului sau gâtului.


Altfel, orice persoană căreia starea de sănătate îi permite să treacă prin extracţii dentare sau intervenţii chirurgicale în zona bucală poate opta pentru implantul dentar. Totuşi, există două condiţii foarte importante pentru aceştia: sănătatea gingiilor şi existenţa unei cantităţi suficiente de os pentru fixarea implantului.

În general, după inserarea acestui element din titaniu în maxilar, este nevoie de 6-12 săptămâni pentru vindecarea locului şi osteosinteză, urmând apoi să fie continuată procedura de pregătire a locului pentru montarea coroanei pe implant. Aceasta va fi realizată la aceeaşi culoare ca dinţii din vecinătate după un mulaj al întregii guri a pacientului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro