Consumata in cantitate moderata, ciocolata are efecte benefice asupra activitatii cerebrale si poate intirzia imbatrinirea.
Ciocolata este benefica pentru creier, deoarece imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, potrivit rezultatelor a doua studii prezentate la o conferinta in SUA.
Ciocolata contine o substanta antioxidanta, numita flavanol, in pudra de cacao, care energizeaza functiile mentale. In timpul cercetarilor s-a observat ca, la toti consumatorii, cantitatea de singe pompata in creier creste imediat. Studiul din Marea Britanie a fost realizat pe tinere femei, la care s-a observat o crestere a presiunii vasculare in creier timp de doua-trei ore.
Experiment in Panama
Profesorul Norman Hollenberg de la Universitatea Harvard a studiat efectele pudrei de cacao la indienii Kuna din Panama, care sint consumatori regulati ai acestui produs. Hollenberg a remarcat faptul ca persoanele in virsta nu sufera de boli grave precum hipertensiune arteriala si degenerare cerebrala. Specialistii care au prezentat cele doua studii avertizeaza ca, oricit de sanatoasa ar fi, ciocolata trebuie consumata in cantitati moderate.