Uleiul de masline previne ulcerele de stomac
Uleiul de masline are proprietatea de a preveni si trata infectiile cu bacteria Helicobacter Pylori, responsabila de numeroasele cazuri de gastrita si ulcer peptic
Aceste studii trebuie aplicate si pe subiecti umani, iar daca rezultatele vor fi pozitive, uleiul de masline introdus in dieta fiecaruia poate trata si preveni eventualele durerile ulceroase. Cateva studii anterioare au aratat ca produsele bogate in polifenoli (precum vinul rosu, ceaiul verde) au capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriei Helicobacter Pylori. Pana la studiul de fata, proprietatile antibacteriene ale uleiului de masline nu au fost evaluate. Uleiul de masline extravirgin este unul dintre putinele uleiuri vegetale cu un continut crescut de polifenoli. In urma experimentului efectuat de o echipa de cercetatori spanioli (care au incercat o simulare in laborator a actiunii uleiului de masline in stomac) s-a constatat ca polifenolii au ramas stabili ore intregi in ciuda aciditatii prezente in stomac.