Consumul de suc de lamaie stimuleaza organismul sa elimine toxinele din organism, fiind recomandat, spre exemplu, celor care sufera de reumatism.
De regula, lamaile sunt tratate cu fungicide si ceara, asa ca ar fi preferabil sa cumparati lamai netratare sau sa le spalati bine in apa calda inainte de a le razui.
„Un suc proaspat de lamaie este o sursa excelenta de vitamina C si are putine calorii”, afirma autorii cartii „Mancarea si Sanatatea”, aparuta in limba romana la Editura „Reader’s Digest”.
Pe de alta parte, si sucul lamailor verzi este folosit adesea pentru a evidentia aroma altor fructe, ca avocado sau pepenii, dar si pentru marinarea carnii. Mancarurile la care s-a folosit pentru aroma acest suc au nevoie de putina sare, mai recomanda specialistii.
Sucul de lamai verzi este un ingredient traditional al multor mancaruri asiatice, in muraturi si sosuri, ca si in mancarurile cu carne si peste.
Consumul de citrice a fost asociat insa si cu neplaceri precum migrenele sau reactiile alergice. Pentru ca sucul este foarte acid, poate eroda smaltul dintilor.