7 din 10 romani iau atitudine in fata unei persoane care miroase a transpiratie
Sapte din zece romani spun ca daca ar fi deranjati de mirosul cuiva de transpiratie, ar lua atitudine, iar dintre ei, majoritatea (64%), in special cei din Moldova, ii vor spune direct persoanei care miroase a transpiratie sa faca un dus si sa foloseasca deodorantul zilnic, se arata in primul studiu pe tema "Transpiratia la romani".
Dintre respondentii care au spus ca vor lua atitudine fata de cineva care miroase a transpiratie, numai 18% au declarat ca ar reactiona, lasand mesaje anonime sau trimitand "cadouri" anonime: un sapun sau un deodorant. 4 din 10 romani au declarat ca nu vor lua atitudine ci, fie vor incerca sa mentina o distanta cat mai mare fata de persoana care miroase a transpiratie, fie vor incepe sa tuseasca de fiecare data cand o vad ca se apropie, fie pur si simplu vor ignora situatia.Pe langa reactiile romanilor fata de persoanele care miros a transpiratie, prima parte a studiului a mai urmarit sa dezvaluie care sunt situatiile care ar afecta cel mai mult o intalnire importanta si care este cea mai buna expresie care descrie consecintele transpiratiei.
Mirosul de transpiratie este considerat de peste 80% dintre romani cea mai jenanta situatie care poate aparea la o intalnire sau un interviu, mai rau decat respiratia urat mirositoare, machiajul stricat, unghiile netaiate sau firul dus de la ciorap. Aceasta opinie este cel mai des intalnita in Bucuresti si la persoanele cu un statut social scazut. in Bucuresti, rimelul intins sau un fir dus la ciorap sunt mai putin jenante, in timp ce persoanele cu un statut social mai bun au considerat ca respiratia urat mirositoare este situatia care ar afecta cel mai mult bunul mers al unei intalniri.