Febra face parte din mecanismul de aparare al organismului nostru. Cand acesta lupta cu o infectie, temperatura corpului creste. De ce se intampla asta?
Temperatura normala a organismului oscileaza in jurul valorii de 36,5 grade Celsius. Febra este simptomul unei infectii deci aproape a tuturor bolilor intalnite in decursul unei vieti.
Bolile sunt cauzate de virusi si bacterii care ne invadeaza corpul.
Sistemul imunitar e departamentul de lupta fara de care am fi murit in urma celei mai banale raceli.
Bronsita, tetanusul, amigdalita, scarlatina, pneumonia, SIDA sunt boli provocate de infectii bacteriene si virale.
Temperatura se masoara cu un termometru special in zona axilei (subratului), rectului sau sub limba timp de 5-8 minute.
Frisoane si bufeuri
Febra ne face bine. Suna ciudat, nu-i asa? Ce poate fi binefacator cand te scutura frisoanele alternand cu bufeurile, o mie de ace te inteapa dureros, si arati... nu stii cat de rau pentru ca nu vrei sa te uiti in oglinda. Toate acestea sunt metodele de "tratament special" pentru indepartarea microbilor.
Frisoanele apar cand febra e in crestere. Pe celalalt versant, cand febra scade te cuprind bufeurile si transpiri.
Usureaza febra cu leacuri vechi
Ca sa nu devii o victima colaterala a luptei cu microbii prepara-ti o solutie salina - intr-o cana de apa amesteca 2 lingurite cu varf de sare. Inmoaie un tricou de bumbac in aceasta solutie. Imbraca-l, infasoara un prosop peste tricou si aseaza-te in pat, sub plapuma. In jumatate de ora vei incepe sa transpiri.
Ca sa fie mai eficient bea si un ceai cald. Dupa o ora fa un dus si repeta procedeul. Este o excelenta metoda de detoxificare care activeaza metabolismul.
Daca picioarele tale au devenit foarte reci inmoaie o pereche de sosete de bumbac in aceeasi solutie salina, infasoara un prosop uscat peste ele si rezista o ora asa. Efectul merita efortul.