5 lucuri pe care trebuie să le reţii


1. Toate femeile pot face cancer ovarian.
2. Dacă știi simptomele și mergi la medic îți poți salva viața.
3. Diagnosticarea în stadii incipiente ale bolii crește enorm șansele de supraviețuire.
4. Cancerul ovarian este diagnosticat adesea în stadii avansate.
5. Multe femei cred în mod greșit că testul Babeș-Papanicolau depistează cancerul ovarian. Acesta depistează cancerul de col uterin.


Pe 8 mai se sărbătoreşte anual Ziua Internațională De Luptă Împotriva Cancerului Ovarian


8 Mai 2013 a fost prima Zi Internațională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian. Atunci, organizații din toată lumea s-au unit cu scopul de a educa populația despre cancerul ovarian și simptomele lui. Scopul este crearea unui spirit de solidaritate cu femeile care suferă de această boală și familiile lor.

Cu ocazia Zilei Internaționale De Luptă Împotriva Cancerului Ovarian, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), invită femeile să se informeze despre simptomele și factorii de risc ai cancerului ovarian, să aibă încredere în ele atunci când sesizează că ceva nu e în regulă cu corpul lor și să meargă la control ginecologic ori la medicul de familie anual sau mai des, dacă sesizează apariția unor simptome persistente și fără o cauză identificabilă.


"Am creat pe www.invingemcancerul.ro un chestionar pentru toate femeile care vor să afle care sunt factorii de risc pentru a face cancer ovarian. Vă îndemn să răspundeți la cele cinci întrebări, durează doar un minut, iar apoi să îl dați mai departe persoanelor la care țineți. Dați-l către măcar alte două femei. Este doar un mic gest ce le poate salva viața." continuă dl. Cezar Irimia, președintele FABC.
  • marilena, miercuri, 13.05.2015 15:21
    sanse?

    sansa inseamna ceva favorabil, aici vorbim, mai degraba, de un mare ghinion!

  • hans, marţi, 12.05.2015 13:29
    articol

    "sau care au intrat la menopauză la o vârstă avansată au șanse mai mari de a face cancer ovarian" Total gresit. Este chiar invers. Sansele sunt mult mai mari la cele la care au intrat la menopauza mai devreme decat normal. Voi chiar nu aveti un doctor care a terminat medicina cu media mai mare de 5 care sa supervizeze articolele?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro