Ce se întâmplă dacă îți clătești gura cu ulei
Știai că poți să îți clătești gura cu ulei făcut din plante pentru un plus de beneficii adus sănătății organismului?
Acesta este un remediu popular care folosește proprietățile benefice ale uleiurilor din plante. Ca și tehnică, uleiurile acestea se țin în gură pentru perioade de timp de 3-5 minute. Iată ce spun specialiștii din acest domeniu și ce se întâmplă dacă îți clătești gura cu ulei!
De ce să îți clătești gura cu ulei?
Persoanele care folosesc această tehnică, numită și Kavala Graha sau Gandusha, susțin faptul că toxinele și bacteriile din organism se acumulează în gură, iar menținerea uleiului în gură pentru mai mult timp va elimina aceste impurități. Odată ce această curățare este completă, uleiul este scuipat. Unele dintre cele mai cunoscute uleiuri folosite pentru acest proces sunt uleiul de cocos, de susan, de măsline și de palmier. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune uleiuri pe care le poți folosi pentru a-ți clăti gura, însă acesta devine solid la temperaturi mai scăzute de 23 de grade Celsius. Dacă este amestecat într-o proporție corectă cu ulei de susan și ulei de floarea-soarelui, acest ulei te poate ajuta să faci o detoxifiere mai amănunțită a organismului.
Întregul scop al clătirii gurii cu ulei este eliminarea toxinelor solubile în ulei din organism, după cum a afirmat Puneet Nanda, unul dintre susținătorii acestui proces.
Clătirea gurii cu ulei este folosită și pentru tratarea unor afecțiuni dentare. Multe persoane susțin că îți poți întări gingiile, albi dinții și elimina placa bacteriană dacă îți clătești gura cu ulei. Alte persoane folosesc această tehnică pentru a trata o boală a maxilarului.
O utilizare puțin mai extremă a acestei tehnici este tratamentul anumitor boli. Unele persoane susțin că acesta poate ajuta la vindecarea cancerului și altor boli prin eliminarea toxinelor din corp.
Cercetările realizate de către specialiști au ajuns la concluzia că poți rezolva anumite probleme de sănătate dacă îți clătești gura cu ulei. De exemplu, un studiu realizat în 2009 și publicat în Indian Journal of Dental Research a ajuns la concluzia că uleiul de susan cu care se clătește gura a reușit să reducă numărul de microorganisme din placa bacteriană de la adolescenții care sufereau de gingivită.
Efecte secundare ale clătirii gurii cu ulei
Însă persoanele care își clătesc gura cu ulei nu ar trebui să înlocuiască practicile obișnuite de sănătate orală, ci doar să le suplimenteze cu diferite uleiuri benefice pentru sănătate. De asemenea, uleiurile acestea speciale nu sunt testate, așa că pot conține aditivi nocivi. De exemplu, o echipă de specialiști de la Școala de Medicină de la Harvard a constatat că unul din cinci produse medicale pe bază de plante ce aparțin medicinei ayurvedice conțin niveluri nocive de plumb, mercur și / sau arsenic.