Simptome ale menopauzei pentru care nu te-a pregătit nimeni
Sănătate · Medicina generala / 13.05.2017

Pe lângă bufeuri, femeile pot prezenta multiple alte simptome ale menopauzei despre care există posibilitatea să nu fi aflat până în momentul producerii acestora. Iată despre ce este vorba și la ce simptome ale menopauzei te poți aștepta!

4 simptome ale menopauzei


1. Uscarea pielii

În timpul menopauzei, există mai multe părți ale corpului care sunt predispuse uscării. Multe femei observă de la începutul perioadei de menopauză uscarea pielii și părului. Unele dintre simptomele mai puțin frecvente pe care femeile le întâlnesc la menopauză sunt pielea uscată, ochii uscați și probleme ale părului precum subțierea, uscarea și imposibilitatea de a crește. De asemenea, te poți confrunta cu subțierea și ruperea unghiilor. Încearcă să fii atentă la orice uscare și asigură-te că ții pasul cu un produs hidratant de calitate.


2. Uscăciunea vaginală

Dacă tot vorbeam de uscarea diferitelor părți ale corpului, nu doar părul și unghiile tale au nevoie de un nivel crescut al umidității în timpul menopauzei. Uscăciunea vaginală este unul dintre cele mai frecvente și enervante simptome noi cu care te-ai putea confrunta. Produsele de hidratare pentru vagin pot fi folosite pentru a atenua acest efect pe care îl are menopauza asupra corpului. În plus, un lubrifiant vaginal poate fi folosit în timpul relațiilor intime, pentru a minimiza disconfortul și durerile. Discută cu medicul tău înainte de a alege un produs, pentru a găsi produsul hidratant perfect pentru corpul tău.


3. Densitatea scăzută a oaselor

Un simptom al menopauzei deosebit de important la care trebuie să fii atentă este diminuarea densității osoase. În timpul menopauzei, oasele noastre devin mai fragile, punându-ne în fața unui risc mai mare de apariție a leziunilor grave. Multe femei se confruntă cu o pierdere a densității osoase după menopauză. Acest lucru poate duce la apariția fracturilor osoase. Asigură-te că discuți cu medicul tău în vederea realizării unui test de densitate osoasă, pentru a determina dacă aceasta este o problemă care te afectează și pe tine.


4. Anxietatea

Hormonii prezenți în corpul uman au o influență uriașă asupra stării noastre de spirit. Gândește-te cât de diferit te porți în timpul sarcinii sau sindromului premenstrual. Atunci când hormonii trec prin schimbări majore în timpul menopauzei, este normal ca dispoziția noastră să se schimbe. Cele mai multe simptome ale menopauzei sunt cauzate de dezechilibrele hormonale care apar în organismul nostru. Trebuie să discuți cu doctorul tău pentru a găsi cea mai bună cale de a menține echilibrul hormonal, în timp ce scazi nivelul de stres, care poate perpetua anxietatea și atacurile de panică.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro