Semne care indică faptul că ai un organism acid
Sănătate · Medicina generala / 09.12.2017

Multe dintre problemele de sănătate care apar pot fi cauzate de un organism acid.

Numeroase studii au examinat și analizat efectul acidității asupra organismului uman, toate concluzionând că pot apărea consecințe mai mult decât severe. Aciditatea organismului este frecvent legată de bolile care amenință viața, cum ar fi cancerul, iar pentru a preveni acest lucru trebuie să îți alcalinizezi corpul.

Cum îți dai seama dacă ai un organism acid?

Multe persoane nu știu sigur dacă au un organism acid sau alcalin, dar există modalități simple prin care îți poți da seama de acest lucru. Mai departe, poți începe să implementezi obiceiuri sănătoase și să aduci organismul în starea normală de funcționare.


Cel mai important lucru pe care trebuie să-l examinezi atunci când este vorba de aciditate este nivelul pH-ului din organism. În timp ce intervalul ideal al pH-ului este de la 7,0 la 7,4, există și alte valori înregistrate. Unele părți ale corpului, inclusiv gura, faringele și esofagul, pot avea o ușoară aciditate, însă acest lucru este normal. Nivelul pH-ului ajunge în acest caz la 6,8. Cu toate acestea, dacă aciditatea stomacului este de aproximativ 1,3 în pH, atunci este prea mare. Pentru a-ți menține sănătatea organismului, trebuie să păstrezi nivelul pH-ului cuprins între 5,5 și 7.


Cancerul apare mai ales la persoanele care au un organism acid. Când nivelurile pH-ului unei persoane sunt dezechilibrate, pot apărea multe probleme de sănătate, inclusiv la nivelul tractului digestiv, oboseală, epuizare și multe altele. Nivelurile pH-ului controlează de fapt cea mai mare parte a funcționării organismului, cum ar fi tensiunea arterială, nivelul insulinei și colesterolului. În plus, echilibrul ideal al pH-ului duce și la o greutate corporală optimă, un sistem imunitar puternic și o bunăstare generală.


Pentru a recunoaște dacă ai un organism acid, asigură-te că acorzi atenție următoarelor simptome:

confuzie
disfuncția creierului, care poate duce la comă dacă este lăsată netratată
epuizare și oboseală
tremur
dureri de cap
somnolență

Cu toate acestea, având în vedere progresul medical din zilele noastre, verificarea nivelurilor de pH este mult mai ușoară. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de niște benzi speciale, care se găsesc la farmacie. Va trebui să îți analizezi saliva și urina în fiecare zi și să compari rezultatele finale după aceea. În cazul salivei, rezultatele ar trebui să varieze între 7 și 7,4 pe parcursul zilei. Pe de altă parte, urina de dimineață ar trebui să aibă niveluri cuprinse între 6 și 6,5.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro