Molecula proteică de interferon este costisitoare deoarece fabricarea acesteia presupune un proces obositor, care necesită un control strict al calității. Interferonul pentru scleroza multiplă poate fi fabricat din bacterii cum ar fi insulina sau din celulele ovariene ale hamsterului chinez. Cu toate acestea, cantitatea de interferon produsă în acest fel este foarte mică. Noua cercetare aduce o modalitate relativ ieftină de a produce interferonul în masă.

Anterior, cercetătorii japonezi au încercat să producă proteina modificată prin introducerea genelor necesare în cromozomii găinilor utilizând un virus ca vector, dar acest lucru a generat un rezultat neregulat. Noua metodă are ca scop producerea mai exactă și stabilă a proteinei prin editarea genei cu un instrument numit CRISPR.


Sunt necesare mai multe cercetări, iar beta proteina interferon va avea nevoie de aprobări care să îi valideze siguranța prin studii înainte de a fi utilizată pentru a trata pacienții. Cu toate acestea, nu este simplu să modifici genetic găinile pentru a genera medicamente la un cost mai mic. Trebuie să arăți că medicamentul este la fel cu medicamentele care au trecut deja prin toate studiile clinice.

Pe lângă producția medicamentelor în ouă, acestea vor fi purificate și validate prin cercetări suplimentare. Dacă această nouă sursă de interferon se dovedește a fi aceeași la nivel structural, atunci vor exista o mulțime de avantaje. Poți începe cu câteva găini, după care poți crește rapid producția de interferon.


Un medicament, Kanuma, produs cu ajutorul găinilor modificate genetic, a fost deja aprobat de către Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente pentru a trata deficiența de lipază a acidului lizozomal, o afecțiune rară moștenită în cadrul căreia organismul nu produce o cantitate suficientă dintr-o proteină care ajută corpul să descompună materiile grase.

Speranța este ca medicamentele de cancer să aibă un preț accesibil. Echipa de specialiști așteaptă cu nerăbdare și cercetările în curs de desfășurare care încearcă să producă anticorpi umani folosind aceeași metodă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro