Nu ucide!
"Sapunul cutare este extrem de eficient in combaterea bacteriilor! Elimina bacteriile!". Ideea este ca nu toate bacteriile sunt dusmani, ba mai mult decat atat unele dintre ele ne fac bine, existand o oarecare interdependenta intre ele si sanatatea pielii.
Sigur ca trebuie sa ne spalam cu apa si sapun pe maini inainte de a manca, sigur ca trebuie sa ne spalam pe corp si pe cap, dar fara a folosi produse care ucid toate bacteriile prezente pe pielea corpului nostru. Conform studiului publicat de revista Science, pe suprafata epidermei exista intre 180 si 200 de tipuri de bacterii, care au ca singur scop protejarea pielii de atacul bacterilor, ciupercilor si microbilor cu adevarat nocive. Oamenii de stiinta americani au aratat ca spalarea excesiva inseamna distrugerea bacteriilor de care avem nevoie.
La aceasta contribuie sapunurile, gelurile de dus si sampoanele declarate din start drept antibacteriene. Eradicarea in bloc a bacteriilor, lasa o poarta larg deschisa pentru agresorii reali, slabesc capacitatea naturala a pielii de a se apara si lasa loc posibilitatii de aparitie a bolilor de piele, numite "autoimune", dar si a eczemelor.
Foloseste produse destinate copiilor
Ar fi ideal daca am putea folosi produse naturale, biologice, pentru spalat. Acestea au, insa, dezavantajul ca sunt destul de scumpe si deci, relativ inaccesibile.
Exista insa o cale de mijloc, la indemana tuturor. Iata sfaturile noastre:
Renunta sa mai folosesti produse declarate anti-bacteriene. Oricum foarte multe dintre cele care erau in voga cu ceva timp in urma au disparut de pe piataIn primul rand citeste etichetele sapunurilor si sampoanelor pe care le cumperi. De regula sunt peste 10-15 ingrediente in produsul respectiv. Alege-l pe cel cu o compozitie cat mai simpla. Nu te lasa pacalita de inscriptionarea "natural", care apare pe foarte multe produse. Este doar o strategie de de marketing!Alege sapunuri de culoarea alba. Culoarea sapunurilor obisnuite nu este data de procentul nesemnificativ (de circa 0,1-05%) de... ulei de trandafir, de exemplu, ci de adaosuri de chimicale. Cumpara si foloseste in locul sapunurilor traditionale, sapunuri pentru copii. Sunt mult mai putin daunatoare, si nu cu foarte mult mai scumpe.Renunta la sapunurile lichide. Sunt foarte daunatoare. Daca chiar preferi sapunul in aceasta forma, inlocuieste-l cu geluri de dus pentru copii. Sunt un compromis ale carui rezultate le vei vedea foarte repede.Invata sa folosesti, cu regularitate, produse recomandate copiilor, de la sampoane, la geluri de dus si spumante pentru baie. Preturile sunt accesibile, iar calitatea produselor net superioara.Cumpara ori de cate ori poti produse naturale, avantajele sunt duble: o faci in folosul pielii tale si incurajezi productia de acest gen, benefica pentru mediu.Foloseste ingrediente naturale pe care le ai la indemana. Spala-te pe cap cu galbenus de ou si clateste-te cu infuzii de plante (musetel, galbenele sau frunze de nuca). Poate ca nu este la fel de simplu ca atunci cat folosesti samponul clasic, dar este sigur mai bine!
acum 2 ani,am facut o ciuperca la picior de la o pereche de cizma care m-au strans.Primele manifestari au inceput de la un deget si s-au extins apoi pe intraga suprafata a talpii.ma mananca f tare si piciorul afectat arata urat,ce imi recomandati?voi merge si la dermato,dar parca nu mai reusesc...
CHIAR E INTERESANT ARTICOLUL!IMI PLACE....INTERESANT....