Cum se modifică bustul tău într-o lună
Sănătate · Medicina generala / 21.06.2017

Dacă ți se pare că bustul tău se schimbă de-a lungul fiecărei luni, nu ești singura care are aceeași părere. Acesta este un proces natural, deoarece menstruația are un cuvânt important de spus în ceea ce privește schimbările corpului femeilor. Iată ce schimbări apar la nivelul bustului tău!

Ce schimbări suferă bustul tău în fiecare lună?

1. Apar câteva porțiuni noduroase

Aceste schimbări apar din diferite motive, iar țesuturile de tip ușor noduros sunt, de obicei, asociate cu modificările hormonale, nu reprezintă neapărat un indicativ al cancerului. În cazul unor femei, țesuturile mamare îngroșate pot apărea ca rezultat al aportului de cafeină. Adesea, aceste schimbări datorate fie proeminenței emergente a conductelor de lapte, fie a țesutului mamar fibros sunt temporare. Este doar o schimbare prin care bustul tău trece în fiecare lună.


2. Devine dureros


Multe femei sunt conștiente că bustul lor poate deveni puțin dureros în anumite părți ale lunii. Din nou, aceste schimbări se pot datora modificărilor hormonale din corpul tău. Medicamentele care conțin estrogen, cum ar fi unele metode hormonale de contracepție, pot duce la această schimbare a bustului. Durerile acestea pot fi cauzate de stres și alți factori. Cele mai multe dureri la nivelul bustului nu reprezintă un simptom al cancerului la sân.

3. Pare mai mic

Ți s-a părut vreodată că bustul tău e mai mic? Ei bine, se pare că nu e doar o fantezie a imaginației tale. Pe măsură ce te aproprii de sfârșitul ciclului menstrual, s-ar putea să observi că bustul își pierde din dimensiunea sa obișnuită. Motivul pentru care acesta se micșorează se datorează faptului că nivelurile de estrogen și progesteron scadd.


4. Arată mai bine


Conform cercetărilor din Journal of Ultrasound Medicine, există un motiv pentru care sânii tăi arată mai bine la un anumit moment în fiecare lună. Pe măsură ce corpul tău este mai aproape de ovulație, creșterea nivelului estrogenului determină un lifting la nivelul bustului. Acesta este unul dintre puținele efecte secundare pozitive ale ciclului menstrual.

5. Pare mai mare

În timp ce bustul devine mai mic spre finalul perioadei menstruale, acesta devine și mai mare înaintea ciclului, când ai de-a face cu simptome cum ar fi balonarea, oboseala și sensibilitatea bustului. Umflarea sânilor este destul de frecventă în timpul stadiilor premenstruale. O parte din acest proces se datorează retenției de apă. Restul se datorează creșterii nivelurilor de hormoni. În cazul unor femei nu este atât de vizibilă această schimbare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro