Ginkgo biloba protejeaza sistemul nervos


Peste 120 de studii realizate in intreaga lume au demonstrat ca Ginkgo Biloba actioneaza protector asupra vaselor de sange si a sistemului nervos. Ginkgo Biloba incetineste evolutia bolii Alzheimer si amelioreaza tulburarile vasculare periferice.

Ginkgo Biloba L. din familia Ginkgoaceae este singurul reprezentant al ginkgophytae-lor. Genul Ginkgo isi are originea, probabil, in urma cu 200 milioane de ani. Darwin l-a denumit din acest motiv "fosila vie". Arborele este inalt, pana la 30 m, cu o coroana bogat ramificata, iar pe ramurile lungi ale coroanei se formeaza ramurele foarte scurte in varful carora cresc florile si frunzele. Acestea sunt mari, deltoidale, cel mai adesea bilobate, de unde si numele speciei: "biloba". Proprietatile sale curative au fost mentionate pentru prima data in 1596, in cartea lui Li Shih-Chen, considerata "Tratat de medicina traditionala chineza". Aici, semintele sunt mentionate ca remediu pentru astm, tuse, inflamatia vezicii urinare, boli de piele sau alcoolism.


Utilizarea medicinala a frunzelor de Ginkgo in bolile cardiovasculare si astm dateaza dinaintea anului 1550. Frunzele arborelui erau considerate eficiente in tratamentul astmului, tuberculozei pulmonare, leucoreei si dereglarilor aparatului reproducator. Se considera, de asemenea, ca stimuleaza circulatia sangvina si ca au proprietati antialgice, gasindu-si astfel aplicabilitate in tratamentul anginei petorale, a colesterolului crescut, dizenteriei, gigantismului si enterocolitei.

Stiai ca ...
Ginkgo Biloba este un arbore multisecular, care nu rareori ajunge la venerabila varsta de 1000 ani?Copacii de Ginkgo biloba au fost unele dintre putinele plante care au supravietuit atacului atomic de la Hiroshima?Ginkgo Biloba este una dintre speciile cele mai rezistente la atacul insectelor si al altor daunatori?In China si Japonia, arborele este considerat sacru si este cultivat in gradinile templelor?


Exercitiile fizice pot fi de folos creierului tau


Studiile efectuate demonstreaza acest lucru. Acestea arata ca activitatea fizica este benefica creierului, cu rezultate imediate, dar si cu imbunatatiri pe termen lung. Majoritatea experimentelor au fost axate mai mult pe durata exercitiilor decat pe tipurile specifice de exercitii. Insa, cele mai multe cercetari au fost efectuate cu exercitii de aerobic. Se pare ca activitati precum dansul, ciclismul, inotul, alergarile sau alte tipuri de exercitii de aerobic, pot avea un efect benefic asupra functiilor cerebrale. Specialistii sunt de parare ca pana si 10 minute de sport zilnic pot fi suficiente pentru a avea efecte asupra creierului.



Intreaba la farmacie de "Caravana Memoriei"!


Este vorba despre o campanie initiata de LaborMed Group in cadrul careia poti detalii despre despre problemele de memorie, factorii care le determina si modalitatile de prevenire ale acestora. In plus, Caravana pune la dispozitia tuturor celor interesati un produs care imbunatateste circulatia cerebrala la un pret accesibil. Astfel, pana la mijlocul lunii decembrie, in farmaciile care afiseaza semnul "Caravana Memoriei" poti sa pui intrebarile tale legate de problemele de memorie, sa primesti raspunsuri de la specialisti si sa faci teste de memorie. In Bucuresti si in alte 11 judete (Arges, Cluj, Maramures, Braila, Galati, Iasi, Brasov, Sibiu, Timis, Hunedoara, Prahova), echipele vor fi in farmaciile partenere ale "Caravanei Memoriei".
  • maria kajtar, joi, 15.03.2012 13:18
    cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului

    buna ziua am comandat 4 buc.carti pt.scoala postliceala sanitara satu mare si nu ne-ati semnalat inca nimic cu respect kajtar

  • maria kajtar, joi, 15.03.2012 13:18
    cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului

    buna ziua am comandat 4 buc.carti pt.scoala postliceala sanitara satu mare si nu ne-ati semnalat inca nimic cu respect kajtar

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro