Corelația dintre depresie și inflamații
Noile descoperiri au ajuns la concluzia că există o corelație între depresie și inflamații. Mai exact, depresia ar putea fi o reacție alergică la inflamații.
Iată ce spun oamenii de știință, bazându-se pe cercetările pe care le-au realizat până în prezent!
Ce legătură există între depresie și inflamații?
Cauzele depresiei încă sunt combătute în lumea cercetătorilor, cu toate că diferite ramuri ale științelor pretind că o înțeleg în linii mari. Au apărut noi studii care sugerează că originea depresiei provine direct din inflamațiile din organism la unele persoane. Ideea că inflamația poate juca un rol important în apariția depresiei a început să fie populară în rândul oamenilor de știință și cercetătorilor, iar un articol publicat de Psychology Today oferă și un plan de acțiune pentru a controla inflamația și efectele debilitante ale depresiei.
Autorul articolului, expertul în psihiatrie Wei, recomandă includerea obiceiurilor sănătoase în rutina zilnică, deoarece modificările stilului de viață pot reduce inflamațiile. Doctorul Wei recomandă exercițiile fizice regulate, pentru a reduce inflamațiile produse de stres și vârstă. Aproximativ 2-3 serii de exerciții realizate în fiecare săptămână oferă beneficii fizice, iar 2-4 ore de mers pe jos scad riscul apariției inflamațiilor. Se recomandă, de asemenea, evitarea stresului cronic, deoarece acesta contribuie în mare măsură la creșterea nivelului inflamațiilor.
Pentru a stimula în mod natural antioxidanții din organism, care previn inflamațiile, doctorul Wei sugerează sesiunile de yoga. Acestea, precum și alte tehnici, s-au dovedit a fi benefice chiar și când sunt aplicate în 20 de minute, datorită exercițiilor de respirație.
În cele din urmă, o dietă adecvată ar trebui să includă alimente și băuturi care să reducă inflamațiile. Cel mai bine este să eviți carnea roșie, pâinea albă, produsele de patiserie, sucurile și alimentele prăjite. Este bine să consumi pește, nuci, ulei de măsline, fructe și legume, deoarece aceste alimente oferă armura necesară pentru a-ți proteja organismul împotriva inflamațiilor.
Aceste descoperiri ne ajută să privim relația dintre depresie și inflamații dintr-o nouă perspectivă. Persoanele care suferă de depresie pot înțelege mai bine factorii care ar putea duce la declanșarea afecțiunii lor, precum și strategiile practice pe care le pot aplica pentru a combate depresia.
De-a lungul timpului, înțelegerea legăturilor dintre aceste două afecțiuni, inflamații și depresie, ar putea duce la descoperirea unor tratamente mai bune. Deocamdată, persoanele care suferă de depresie pot aștepta realizarea mai multor studii, care să le ajute să combată această afecțiune într-un mod mai eficient decât până acum.