Infecţiile urinare sunt frecvent întâlnite, în special în sezonul rece. Ai grijă de tine şi aplică aceste reguli care te ajută să previi infecţiile urinare.
Poate îţi sunt deja cunoscute simptome precum senzaţia neplăcută de arsură în timpul urinării şi nevoia urgentă de a merge de multe ori la toaletă care sunt cele mai frecvente în cazul unei infecţii de tract urinar. Ceea ce declanșează infecțiile urinare sunt diferiți agenți patogeni, precum bacterii, fungi sau paraziți, însă de cele mai multe ori, vina o poartă bacteria Ecoli.
Ca să previi infecţiile urinare iată care sunt cele mai bune soluţii:
1. Bea multă apă!
Potrivit specialiştilor, prin consumul ridicat de apă se diluează urina şi cu cât vei face mai multe drumuri la toaletă cu atât vei avea mai mari şanse să elimini bacteria înainte de a declanşa vreo infecţie.
2. Mergi la toaletă de îndată ce simţi nevoia de a urina
Cu cât amâni mai mult mersul la toaletă cu atât se măreşte şi riscul de a dezvolta o infecţie urinară. Trebuie să mergi la toaletă la fiecare 4-6 ore sau o dată la 3 ore dacă faci des infecţii urinare. De asemenea, este foarte important să ştergi zona intimă din faţă în spate atunci când foloseşti hârtie igienică.
3. Mergi la toaletă după un contact sexual
În timpul unei partide de amor bacteriile din vagin se pot muta în uretră. De aceea este foarte important să urinezi la cât mai scurt timp după un act sexual, deoarece acest obicei ajută la curăţarea uretrei şi eliminarea bacteriilor ce pot să fie introduse în organism în timpul contactului sexual.
4. Bea suc de merişoare fără zahăr
Sucul de merişoare, ceaiul de merişoare şi pulberea de merişoare pot să fie utile în prevenţia infecţiilor urinare. Consumă aceste adjuvante ţinând cont de recomandările de administrare care se regăsesc pe ambalaje.
5. Menţine zona intimă uscată
Schimbă lenjeria intimă dacă ai transpirat, evită folosirea produselor cu parfumuri pentru zona intimă şi optează pentru duş în loc de cadă. De asemenea, este de preferat să foloseşti absorbantele în perioada menstruaţiei, deoarece tampoanele interne permit bacteriilor să pătrundă în organism şi să irite uretra.