Anadolu Medical Center îşi propune consolidarea poziţiei pe piaţa din România
Sănătate · Medicina generala / 08.04.2014

Anadolu Medical Center, spitalul care a primit în 2013 cel mai mare număr de pacienţi străini din Turcia, îşi propune în 2014 consolidarea poziţiei în România prin creşterea cu aproximativ 10% a numărului pacienţilor trataţi. Anadolu doreşte să crească şi ponderea pacienţilor care au nevoie de tratamente oncologice abordate multi-disciplinar.

30% din pacienţii străini care vin anual la Anadolu sunt din România. Ţara noastră se situează pe primul loc în topul pacienţilor străini, fiind urmată de Bulgaria cu 20% şi Rusia cu 8%.

În 2013, pacienţii români au făcut 5,200 de examinări, 1,580 dintre acestea fiind prima examinare. În ultimii 5 ani, numărul total al pacienţilor români a crescut, în medie, cu 47%.  
 
60% dintre pacienţii români care au venit în 2013 la Anadolu s-au tratat în cadrul Institutului Oncolologic. 27% dintre pacienţi s-au tratat în cadrul Centrului de Oncologie Medicală, 23% în cel de Radioterapie Oncologică şi 10% în cel de Chirurgie Oncologică.  

Restul pacienţilor (40%) au fost tratați la chirurgie generală, ginecologie, urologie sau hematologie.  

Cele mai întâlnite tipuri de cancer cu care se prezintă pacienţii români la Anadolu sunt: cancer pulmonar, cancer la sân, diferite tipuri de cancer ginecologic şi urologic.  

Pacienţii români ajung la Anadolu, în numeroase cazuri, în faze avansate ale bolii, când sunt trataţi paleativ pentru prelungirea şi creşterea calităţii vieţii.

Totuşi, în ultimii ani s-a observat o creştere a nivelului de conştientizare a problemei cancerului şi a importanţei diagnosticării incipiente, pacienţii cu vârste de până la 50 de ani prezentându-se în faze mai timpurii.


Costul mediu al unei tratament de oncologie medicală (chimioterapie) la Anadolu se situează între 1,000 – 2,700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de şedinţe atinge, în medie, 11,000 de euro. Un set de 1-7 şedinţe cu Cyberknife are un cost mediu între 7,000 – 8,500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1,000 de euro.    

Anadolu a încheiat un contract de colaborare cu Allianz Ţiriac prin care asiguraţii acestei companii beneficiază de o reducere de 5% la toate tratamentele efectuate în cadrul centrului medical. Plafonul actual al asigurărilor medicale din România nu acoperă integral tratarea în spitalele din Turcia. Anadolu îşi propune, pe termen mediu, colaborarea cu alte companii de asigurări de sănătate din România.


Centrul de Neurochirurgie s-a impus deja ca unul dintre cele mai importante centre din regiune. Acesta dispune de cea mai nouă tehnologie şi de expertiza echipei de chirurgi. Centrul are o abordare multi-disciplinară prin colaborarea cu Institutul Oncologic, în rezolvarea cazurilor de tumori pe creier.

În 2014 Anadolu îşi propune să crească numărul pacienţilor din cadrul Centrului de Neurochirurgie şi să îl facă mai cunoscut în zona Balcanilor, mai ales pentru operaţiile realizate în colaborare cu Institutul Oncologic.


Pe termen lung, Anadolu va construi o universitate la Gebze, în campusul Centrului Medical, care va cuprinde o Facultate de Medicină, dar şi şcoli pentru asistente medicale şi tehnicieni.

Anadolu Medical Center este o organizaţie non-profit care funcţionează ca parte a Fundaţiei Anadolu. De la înfiinţare au fost investiţi în centru aproximativ 250 de milioane de dolari.  

Potrivit publicaţiilor de specialitate, Anadolu Medical Center s-a clasat anul trecut pe locul 9 în topul furnizorilor de servicii medicale, la nivel mondial. De asemenea, Centrul Medical s-a situat pe locul 1 în top 10 spitale care au primit cel mai mare număr de pacienţi străini din Turcia, potrivit “Raportului de Evaluare a Turismului Medical”, realizat de Ministerul Sănătăţii în 2013.  

Anadolu Medical Center este afiliat Johns Hopkins Medicine, considerat, pentru al 21-lea an la rând, cel mai bun spital din SUA.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro