Terapia Reiki și scleroza multiplă: care sunt beneficiile potențiale?
Sănătate · Medicina alternativa / 03.02.2020

Dacă ai fost diagnosticat cu scleroză multiplă este esențial să urmezi sfaturile medicului și planul de tratament prescris. Terapia Reiki poate completa acest tratament și va acționa simultan cu medicamentele specifice. Află care este baza presupunerii că această terapie alternativă poate ameliora starea pacienților pentru a decide dacă îți va fi utilă și ție.

Deși terapiile alternative nu trebuie să înlocuiască tratamentul clasic medicamentos în cazul afecțiunilor cronice cu implicații grave precum scleroza multiplă, este posibil să obții o ameliorare simptomelor și un confort sporit. Terapia Reiki este adesea prezentată drept un remediu util pentru pacienții care au scleroză multiplă pentru că reduce stresul, favorizează relaxarea și accelerează procesul de vindecare la nivel intern.

 
Experții care practică această terapie direcționează fluxul energetic din interiorul organismului folosind mâinile așezate în poziții specifice. În unele cazuri, vor atinge pacienții, iar în alte situații vor ține mâinile în aer, deasupra persoanelor tratate.

 
Există beneficii reale pentru persoanele afectate de scleroza multiplă?

Potrivit studiilor realizate, terapia Reiki este utilă pentru a minimiza anumite simptome asociate cu scleroza multiplă (de exemplu, oboseala accentuată).
De asemenea, s-a observat că această terapie alternativă reduce intensitatea durerii și combate anxietatea asociată foarte frecvent cu afecțiunea cronică. Deși nu se poate garanta un efect benefic, merită să testezi terapia pentru a descoperi dacă te ajută să te simți mai bine. Este foarte important să nu renunți la tratamentul tău de bază în timp ce observi efectele terapiei Reiki pentru că nu poți controla evoluția afecțiunii numai cu ajutorul ei.

 
La ce să te aștepți în timpul unei ședințe Reiki

Scopul acestui tratament este refacerea fluxului normal de energie. Se consideră că simptomele problematice precum epuizarea, durerea sau starea de slăbiciune sunt rezultatul unor blocaje în circuitul de energie din organism. O ședință Reiki durează aproximativ o oră, iar majoritatea terapeuților recomandă mai multe runde de tratament.
 
Beneficiile terapiei Reiki sunt cumulative, ceea ce înseamnă că o creștere a frecvenței tratamentelor va îmbunătăți și modul în care reacționează organismul. Vei constata că durează din ce în ce mai puțin să te simți bine după începerea unei ședințe de tratament.
 
În timpul tratamentului, vei fi complet relaxată și este posibil chiar să adormi. De asemenea, te poți simți mai obosită în seara zilei respective, iar acesta nu este altceva decât modul în care răspunde organismul procesului de vindecare accelerată. Cel mai probabil vei dormi profund de seara până a doua zi.
 
În cazul afecțiunilor cronice, cum este scleroza multiplă, este necesară tratarea întregului corp, în loc să aibă loc o facalizare asupra zonelor care îți produc disconfort. Poziția în care terapeutul pune mâinile pe partea de sus a capului pacientului este utilizată pentru a trata neuronii care realizează comunicarea dintre creier și mușchi. De asemenea, continuarea fluxului de energie de-a lungul coloanei vertebrale și pe toată lungimea picioarelor intensifică efectele benefice.
 
 
În concluzie, deși nu se poate afirma în mod clar dacă terapia Reiki poate combate scleroza multiplă, cu siguranță va reduce durerile, oboseala și starea de agitație. Chiar dacă această opțiune este în general sigură nu uita să ceri întotdeauna sfatul medicului înainte de a testa orice terapii alternative.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro