Insanatosire cu mancare chinezeasca
Exista, de milenii, in China, conceptia ca oamenii pot sa-si regaseascasanatatea mancand ceea ce trebuie, atunci cand trebuie si preparatcum trebuie. In gandirea medicala antica a chinezilor, aproape oricealiment poate deveni un medicament - tot asa cum poate fi si o sursa deimbolnavire. Totul depinde de ceea ce stii despre proprietatile fiecaruialiment si cum poate fi el transformat intr-o sursa de vindecare.
De exemplu, daca va place carnea de rata - un mare deliciu pentru chinezi- puteti sa o folositi pentru a va asigura o mai buna diureza, pentrua trata fenomene inflamatorii, pentru a imbunatati starea plamanilor sia rinichilor. Sa vedem si cateva retete utile:
Curatati o rata in interior si puneti-o la cuptor; apoi, puneti 4-5 cateimari de usturoi inauntru si preparati o supa (cantitatea potrivita deapa), in care carnea trebuie sa fie foarte moale. Se mananca si supa sirata cu tot cu usturoiul din ea, zilnic.
Acestea se pot trata consumand oua de rata. Le puteti prepara asacum doriti, dar va recomandam sa le faceti omleta, cu ulei de soia, ojumatate de lingurita de ulei de susan, putina menta uscata si pisata,sare si - in farfurie - putin sos de soia. Veti adora o astfel de omleta.
Daca va place carnea de miel sau de oaie, ori berbec, atunci veti puteasa tratati si alte afectiuni. Acest fel de carne este un tonic energetical organismului, intarind functiile splinei si rinichilor. Carnea demiel sau berbec (nu batal!) este o adevarata viagra naturala. Cei carevor sa-si regaseasca erectia de alta data pot manca zilnic fripturade miel sau berbec preparata cu mult usturoi. Astfel, puteti scapa side deranjamentele la stomac - atat barbatii, cat si femeile. Dar, nicirinichii de oaie nu sunt mai prejos: preparati in orice mod va place,ei pot reda erectia si capacitatea sexuala oricarui barbat care isideplange deja soarta, apeland la tot felul de solutii chimice.
Fierbeti 500 gr carne de berbec impreuna cu un castronel de orez si unpahar de suc de papaya. Se mai aduga sare si putin zahar. Se consumazilnic, la pranz.
Se mananca, o perioada de circa o luna, carne de berbec, preparata intoate felurile pe care le cunoasteti. Trebuie, doar, sa aveti grija sanu mancati cantitati mari, caci se stie ca acest gen de carne se digeramai greu.
Se gateste o rata impreuna cu niste jambon, intr-un raport potrivit. Sepoate prepara fie un amestec de bucatele de carne de rata cu cele dejambon - in parti egale - fie o rata la cuptor umpluta cu cubulete dejambon. Asezonati dupa cum va place.
Laptele de oaie este un bun lubrifiant al plamanilor si, in general, unrehidratant. Astfel, el imbunatateste respiratia si secretia de fluide inorganism, facilitand mai multe procese fiziologice si refacerea greutatiicorporale la subponderali.
Ficatul de oaie poate sa va ajute cu succes, preparat in orice maniera. Depilda, il puteti fierbe si apoi transforma intr-o pasta in amestec cu oufiert tare, ceapa verde si piper negru. Se poate asezona si cu busuioc,rozmarin si patrunjel verde.
Sa remarcam ca, in conformitate cu principiile medicinii traditionalechineze, ochii sunt deschiderea ficatului si vezicii biliare. Inconsecinta, pentru a trata afectiunile ochilor, trebuie sa tratezi,mai intai, ficatul.
Mare Maestru al Federatiei Mondiale de Qigong
www.qitaky.ro