Chirurgia intimă, secretul unei vieţi sexuale intense şi sănătoase

Ginecologie / 20.10.2014

Rejuvenarea, întinerirea, înfrumusețarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice din ce în ce mai populare în rândul femeilor, atât din România cât și de peste hotare. Chirurgia intimă este o opțiune demnă de luat în considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, în situații apărute că urmare a stresului sau a problemelor de sănătate.
 
Cele mai întâlnite intervenții includ micșorarea labiilor mici (care sunt prea mari și se văd prin slip), clitoroplastia (care duce la creșterea intensității plăcerii prin expunerea clitorisului), injectarea labiilor mari în momentul în care au devenit atrofice și nu mai au tonus, injectarea cu acid hialuronic în punctul G (procedeu care sporește de asemenea plăcerea), și nu în ultimul rând, rejuvenarea vaginala care presupune injectarea de grăsime și/sau micșorarea vaginului pentru creșterea plăcerii pentru ambii parteneri de sex.

 
Chirurgul estetician Călin Doboș, medic specialist în chirurgie plastică, mărturisește că printre cele mai solicitate intervenții chirurgicale ce au că scop sporirea plăcerii sunt mărirea suprafeței punctului G și clitoroplastia.
 
"Prin chirurgia intimă se pot trata și anumite disfuncții sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie și injectarea punctului G sau creșterea duratei actului sexual. Restricțiile pe care le implică acest tip de intervenții pentru femei recomandă o pauză de 2-4 săptămâni, până se stabilizează rezultatul. În ciuda aparențelor, operațiile sunt ușor de suportat, aproape toate făcându-se în anestezie locală. Durerea este aproape inexistentă și unii pacienți pot merge chiar și la serviciu în următoarea zi", explică dr. Călin Doboș.


Mărirea punctului G, echivalentul plăcerii sporite
 
De-a lungul timpului, punctul G a stârnit nenumărate controverse. Unii specialiști i-au contestat existența, alții l-au definit că fiind o zonă G, de o excitabilitate extremă, ce poate duce la orgasm prin simpla sa stimulare.
 
Denumirea sa, punctul G, i-a fost dată după medicul german, Grafenberg, care a descoperit că, în vaginul femeii, la aproximativ 5 cm de meatul urinar, există pe un perete, o zonă de excitabilitate maximă, ce poate provocă un orgasm de sine stătător.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro