3. Folosirea şerveţelelor intime


Poate fi un factor dăunător, întrucât nu este indicată folosirea produselor parfumate. Zona intimă este foarte sensibilă, iar alcoolul din compoziţia acestora poate distruge flora bacteriană normală ce asigură protecţie împotriva infecţiilor. În plus, şerveţelele cu proprietăţi antibacteriene nu sunt nici ele recomandate pentru că au o concentraţie foarte puternică de substanţe care distrug germenii. Acestea vor distruge atât bacteriile benefice, cât şi pe cele dăunătoare, de la nivelul florei vaginale. Astfel, stratul protector natural este îndepărtat, iar zona intimă devine mult mai predispusă infecţiilor.



4. Alegerea tampoanelor intravaginale


De preferat este ca în perioada menstruaţiei să folosim absorbantele externe, nu tampoanele interne. Tampoanele interne au contact direct cu vaginul. Conţin pesticide, clor, coloranţi artificiali, poliester, adezivi şi alte substanţe compromiţătoare ce pot duce la apariţia unor inflamaţii.
  • Di, luni, 09.02.2015 13:18
    Din pacate e adevarat

    Majoritatea tampoanelor interne sunt din bumbac reciclat,care a fost tratat cu pesticide, si apoi albit cu solutii puternice de albire (culoarea naturala a bumbacului nu este alba). De aceea multe femei fac rani pe col de la folosirea tampoanelor interne.

  • Ela, luni, 09.02.2015 13:00
    Ce sa caute pesticidele in tampoanele intravaginale???

    OK, ati facut un articol despre sanatate, multumim, dar, iertati-mi ignoranta... ce sa caute pesticidele in tampoanele intravaginale??? De unde ati mai scos-o si pe asta, aveti vreo explicatie logica pentru aceasta afirmatie?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro